Wij2indeUSA Weblog

Onze vakanties in de States

20 april 2013: Ultiem Orlando, 3 weken!!

Het is zover, eindelijk gaan we 3 weken naar Orlando! Ik geef toe, het is nog even wachten, maar 20 april 2013 vertrekken we met Air Lingus naar Orlando via Dublin. En met “we” bedoel ik: Jac, Francis , Patrick, ik (Nienke) en Julian. Eerst vertoeven we 4 dagen in weer een geweldige villa die we voor de gehele 3 weken gehuurd hebben. Tussendoor gaan we dan “even” 4 nachten cruisen naar de Bahama’s. Cruiseliner Royal Carribean op het schip Enchantment of the Seas. Tenminste, zo ziet het er nu naar uit. De vliegtickets en villa zijn al gereserveerd, maar de cruise nog niet. Dat we gaan cruisen staat wel vast. Dat was de enige manier om Francis weer mee te krijgen ;-).

Nadat we terug zijn van de cruise komen ook mijn ouders weer genieten van het samenzijn en samendoen in Florida. Volg hier onze voorpret, vakantieplezier en napret.

Tot snel!


 

 

Hallo lezers, Patrick heeft laatst een fantastisch schema gemaakt voor onze 3 weekse Orlando(droom)reis aanstaande april 2013.

Schema 2013

Onze reis start zoals al eerder al gezegd op zaterdag 20 april 2013. Tenminste voor een deel van ons. Vijf van ons (wij en Patrick zijn ouders) vertrekken dan via Dublin naar Orlando. Daar gaan we ons de eerste 5 dagen uiteraard gruwelijk vermaken. Dan vertrekken wij op donderdag 25 april richting Port Canaveral voor een cruise naar de Bahama’s! Wij verblijven 4 nachten op Enchantment of the Seas van Royal Caribbean.

Wij hebben de cruise geboekt en slapen in 2 buitenhutten naast elkaar. Op 29 april zullen wij weer aanmeren (noem je dat wel zo met zo’n groot flatgebouw op zee?) in Port Canaveral. We zullen onze (huur)auto weer van de parkeerplaats halen en terugrijden naar de villa. Daar worden wij dan verwelkomd door de rest van het reisgezelschap (mijn ouders) en zullen we verder vakantievieren met zijn zevenen in en om de villa en in en om Orlando :-D.

Mijn ouders zijn dan al in de villa omdat zij ons naar Florida zijn gevolgd op woensdag 24 april. Zij vliegen echter niet naar Orlando, maar via London naar Miami. Zij gaan namelijk eerst een aantal dagen genieten van het natuurlijk schoon van de Everglades en verblijven daar dan ook middenin in een mooie Bed&Breakfast. Zij komen dan op zondag 28 april naar de villa, waar wij dan dus nog niet zijn. Kersverse warme broodjes zijn ons beloofd door de natuurliefhebbers bij onze aankomst in de villa die dag erna ;-).

Gedurende onze fantastische vakantie gaan we weer de nodige pretparken bezoeken, maar ook natuurparken, avondjes weg, lekker eten en andere belevenissen staan op de agenda. Een aantal kernwoorden (naast de geweldige cruise en bijzondere Everglades) zullen zijn: Disney, VIP tour Universal, Seaworld, manatees Crystal River, Blue Man Group, Aquatica en helicopter (“helicopter, mag ik met je mee omhoog”. Ja graag, leuk!!).

Inmiddels zijn er veel tickets besteld, is de villa en zijn de auto’s gereserveerd, is de cruise en is de B&B bij de Everglades geboekt en staat ons “zin-in” niveau op 110! Wij kijken er dus erg naar uit en zullen al onze avonturen en plaatjes hier weer met jullie delen. Nog geen 5 maanden meer en dat is al een stuk dichterbij dan de 10 maanden waar we bij het boeken van de vliegtickets zijn gestart. Tot snel!


 

Nog “maar” 1 maand wachten!

De vakantie komt nu toch echt langzaam in zicht. We hebben er al ruim 9 maanden wachten opzitten, dus die ene maand redden we ook nog wel 😉

Tussendoor is onze laatste vlucht ook nog even aangepast en hebben we een overstap in Dublin van 3 uur en een kwartier. Dus hebben we maar besloten dat we daar lekker gaan ontbijten. Het nadeel is wel dat ik (Patrick) de laatste competitie ronde van de Eredivisie niet helemaal kan zien.  Maar aangezien Feyenoord dan toch al kampioen is, maakt dat niet veel uit (noemen ze dit nou Wishfull Thinking ?? ).

Het vervoer naar Schiphol is ook geregeld, Aart en Willem zijn zo vriendelijk om ons om 06:00 ’s ochtends naar Schiphol te rijden. En natuurlijk 3 weken later weer op te halen.

De V.I.P. tour voor Universal Islands of Adventure en de Studios is inmiddels ook geboekt. Dit had ik als cadeau gehad voor mijn verjaardag en als groot Universal- fan kijk ik hier erg naar uit. Wie weet kunnen we al in de nieuwe Transformers 3D attractie!

Komende week nog even een to-do-and-do-not-forget  lijstje maken en even nieuwe rijbewijzen halen. Het roze vodje wat ik nu nog heb lijkt niet eens meer op een rijbewijs in Nederland, laat staan dat ze het nog accepteren in de States, en die van Nienke is bijna verlopen.


 

Laatste update vanuit Nederland!

Wij zullen zaterdagochtend tegen 09:30 uur vanaf Schiphol vertrekken. Natuurlijk hebben we ons al ingelezen op de films die we aan boord kunnen kijken, uit welke maaltijden we kunnen kiezen en hebben we ons al een stoel toegeëigend. Zelfs Julian kijkt uit naar de vlucht: Hem is een gehele vlucht vermaak beloofd met zijn helden Buurman & Buurman op de portable dvd speler en zijn favoriete spelletjes op de Ipad.

Ons reisschema is inmiddels iets gewijzigd. Er zijn eerder geplande bezoeken verplaatst en ook hebben wij extra reserveringen bijgevoegd. Discovery Cove is van plaats gewisseld met Seaworld, dus op 30 april zullen wij de laatste koninginnedag vieren tussen de tropische vissen en dolfijnen. Weliswaar niet in oranje maar met minstens zo veel plezier. Wij hebben een privé cabana gehuurd met zijn allen, Willem en Els gaan persoonlijk kennis maken met de dolfijnen en Patrick en ik (Nienke) gaan de onderwaterwereld van Discovery Cove ontdekken met Sea Venture. Dat wordt alvast een dag om nooit te vergeten. Wij nemen uiteraard de onderwater camera mee!

Voor de volledige 3 weken hebben we weer een fantastische villa gehuurd. Ik heb gezien dat ik eerder heb nagelaten een link van de villa te plaatsen. Dus hierbij alsnog: http://www.thegrovesfloridavilla.com/. Dit keer staat er ook een tafeltennistafel, dus ik ga uiteraard iedereen inmaken! Willem en Els komen weliswaar later in de villa (v.a. 28 april) maar zij verblijven tot die tijd vanaf 24 april ook op een toplocatie in de Everglades: http://iveyhouse.com/. Vanaf 29 april zijn we allen tezamen in de villa en ook vertrekken we dit keer (gelukkig) allemaal weer op dezelfde dag. Al moet ik daar nu nog niet aan denken 🙂

Jac & Francis, Patrick, ik en Julian zullen deze reis in ieder geval de Disney parken bezoeken, alle Seaworld parken en Universal. Willem en Els haken aan bij Disney’s Epcot en alle Seaworld parken. Daarnaast zullen zij Kennedy Space Center bezoeken en met mij gaan zwemmen met de manatees in Crystal River. Patrick en ik gaan een super dag beleven als VIP in Universal en daarna lekker uit eten bij MargarithaVille en ook zien Jac en Patrick en topavond tegemoet bij de Blue Man Group.

Dit is in een notendop de planning voor onze fantastische reis naar Orlando 2013. Natuurlijk ben ik nog dingen vergeten te vertellen, maar we houden jullie vanaf aanstaande zaterdag dagelijks op de hoogte van onze activiteiten en capriolen! Top dat jullie weer meelezen en meeleven en tot snel!

Groet, Jac & Francis, Willem & Els, Patrick & Nienke & Julian


 

Dag 1: Wij zijn er!

Dag lieve familie, vrienden, collega’s, forumers en alle andere meelezers, WIJ ZIJN ER!

Het wekkertje ging zaterdag al om 05:00 uur. Ik had een persoonlijke vete met mijn koffer en de inhoud daarvan. Vooral de wattenstaafjes die net op het moment van sluiten besloten aan hun plastieken gevangenis te ontsnappen…. Maar uiteraard zaten we uiteindelijk gewoon in de auto richting Schiphol. Mijn vader was zo lief ons te brengen en ook Jac en Francis hadden een barmhartige samaritaan: hun buurman Aart. Rond 07:00 uur ontmoeten we elkaar, zoals afgesproken, in vertrekhal 2. Els ontmoet ons daar ook om ons nog even persoonlijk uit te zwaaien, lief!

Nadat we zijn ingecheckt aan de balie (Jac was digitaal onvindbaar, maar dat bleek gelukkig aan de meereizende rolstoel te liggen) ontbijten we achter de douane nog met een lekker luxe broodje. Via de tijdschriften zaak lopen we naar de gate. We zijn ruim op tijd volgens onze boarding pass. Bij de gate aangekomen staat er naar onze verrassing op het scherm “gate closing” en zit er geen kip. Ook geen reizigers trouwens. In een lichte schrikreactie vragen we het aan de balie, maar gelukkig blijken ze gewoon vroeg te zijn met boarden. We zitten redelijk voorin en de vlucht verloopt prima.

In Dublin doorlopen we de procedure voor binnenkomst in de Verenigde Staten. Dat verloopt een beetje wisselend. We worden namelijk uitstekend begeleidt door een aardige Ierse die Jac lift in, lift uit, van balie naar balie (of zoals Julian het zegt “alweer een kassa”) duwt. Langs alle wachtrijen, lekker! Daar tegenover staat een enorm sjagrijnige Russisch-Amerikaanse douane ambtenaar en onduidelijkheid bij de grensbeveiliging over hoeveel en welke koffers nou eigenlijk van ons zijn. Geen goede combi die twee, maar uiteindelijk loopt het met een sisser af.

De vlucht van Dublin naar Orlando duurt lang, ruim 9 uur, maar dat is bekend. We mogen driekwart van de tijd niet lopen vanwege turbulentie, maar anders dan dat is het echt een prettige reis. De stewardessen/stewards zijn erg vriendelijk, het eten is geen hoogstandje maar prima te doen, je kunt de hele reis drinken halen (als je mag lopen) en staat vrijwel nooit in de rij voor de toilet. Dat laatste komt misschien ook doordat het vliegtuig niet vol zit, dus Patrick kan ook nog lekker aan het raam zitten en zitten we in 3 rijtjes achter elkaar.

SONY DSC

Op Orlando gaat het allemaal heel snel, we lopen naar de bagageband en terwijl Patrick nog met een karretje “stoeit” kan ik alle koffers al van de band tillen. De huurauto mogen we gelijk in de garage ophalen vanwege Patrick zijn lidmaatschap, ideaal. Op weg naar de villa stoppen we nog even bij de Publix voor wat boodschappen waarna we tegen 20:15 in ons vakantieverblijf zijn. Top! Dit is gelijk al gedoopt tot beste en mooiste villa tot nu toe. Alles is schoon, netjes en het belangrijkste: aanwezig, we hebben privacy achter (bij het zwembad), en de gameroom laat niets te wensen over. Als we dan toch iets aan te merken moeten hebben dan is dat: er is geen kapstok. We eten nog even iets en daarna kiest Julian zijn slaapkamer. Zijn uiteindelijke keuze is een kamer met Winnie de Pooh stickers op de muur. Niet dat dat hem iets kan schelen. Het gaat hem namelijk om de bedsprei. Daar staan slakken op en dat is volgens hem “erg leuk” (?!). Als hij slaapt, gaan wij de jacuzzi/zwembad in en taaien op tijd af. Moe van de reis en natuurlijk ontzettend blij hier te zijn.

Zondagochtend komen Patrick en ik toch nog achter een ander nadeel van de villa. De sprinkler springt om 06:30 uur aan en op zijn spuitronde ligt ook ons slaapkamerraam. Dat is schrikken! Haha. En hier zitten we nu dan: zondagochtend, na een lekker ontbijtje en een plons in het zwembad. Planningen zijn er om gewijzigd te worden, dus vandaag blijven we een heerlijk dagje “binnen”. Hieronder wat een impressie van het huis.

Binnenshuis

Binnenshuis

De villa en onze huurauto

De villa en onze huurauto

De mannen in het zwembad

De mannen in het zwembad

De sinaasappelbomen achter onze villa

De sinaasappelbomen achter onze villa

Groetjes van ons en tot morgen!


 

Dag 2: Regen…..

Dag lieve allemaal,

De eerste dag na de reis doen we heerlijk rustig aan. We ontbijten buiten, de mannen maken het zwembad onveilig en daarna kijken Patrick en Jac natuurlijk Feyenoord-Vitesse. Met een biertje en chips, het is in Nederland tenslotte 16:30 uur dus waarom niet ;-). Na de wedstrijd gaan we met zijn allen naar de Walmart. We struinen 1,5 uur (!!) door de paden en rijden weer terug naar de villa. Uiteraard met de auto vol geladen. Naast de dagelijkse boodschappen is het overige veelal voor Julian. Wat een bofkont!

De rest van de dag vermaken we ons in en om de villa.

Poolen volgens Julian

Poolen volgens Julian

Gek genoeg verloopt onze dag van regendrup naar stortbui terwijl iedereen in Nederland in de zon schijnt te zitten. De temperatuur is echter prima en die druppels mogen de pret niet drukken.

Zwembad wordt bijgevuld.

Zwembad wordt bijgevuld.

We gaan vandaag érg op tijd naar bed. Zelfs de jacuzzi ziet er niet verleidelijk genoeg uit vanavond. Dit met de verwachting dat we morgen helemaal uitgeslapen en uitgerust op pad gaan. We shall see! Tot morgen!


 

Maandag 22 april: een heerlijke dag Disney’s Animal Kingdom

Hoi fijne meelezers,

Na een goed nachtje slapen zitten we maandagochtend tegen 08:00 uur allemaal redelijk uitgerust aan het ontbijt. Buiten ontbijten is echt een super begin van iedere dag. Op de planning staat vandaag Disney’s Animal Kingdom, maar omdat dat park vandaag 15 jaar bestaat twijfelen we daarheen te gaan. De verwachting is extra drukte en dat is met een rolstoel en buggy niet persé een gewenste omstandigheid. We besluiten toch de gok te wagen en krijgen daar zeker geen spijt van :-).

Tegen 10:00 uur zijn we bij de ingang van Animal Kingdom.

SONY DSC

Daar krijgen we een kaart van het park in stijl van het 15 jarig bestaan en een button. Julian is een beetje uit zijn hum, maar staat toe dat de button op zijn wagen gespeld wordt. Zodra we door de ingang zijn begint het zonnetje te schijnen. Het wordt uiteindelijk een dag met afwisselend zon en wat regendruppels, maar vooral een lekkere temperatuur (+/- 25 graden) onder een dik pak wolken.

Het park is opgedeeld in regio’s en de attracties en aankleding van het park is gebaseerd op de eigenschappen van die regio’s.

AK_map
Via het centrale eiland in het park: Discovery Island en de daarop “geplante” immense Tree of Life lopen we naar de regio Asia.

Tree of Life

Tree of Life

Patrick en ik willen graag in de achtbaan Expedition Everest en dus eerst een fastpass halen. Daar aangekomen blijkt de wachttijd echter maar een half uur en via de “single riders” rij staan we zelfs na 15 minuten alweer tevreden buiten. De aankleding van de attractie valt Patrick tegen maar het is een vermakelijke rit. Je scheurt veelal door het donker, je gaat onverwacht een stuk achteruit en je eindigt met een leuke helling.

Expedition Everest

Expedition Everest

We steken daarna de brug over naar Dinoland U.S.A. en struinen een kermisachtig gedeelte binnen. Julian doet met Patrick een waterschietspel en wil daarna ballen gooien. Gelijk de eerste van vier ballen is raak en hij wint een draakje. Dat draakje zal de hele dag en nacht ook niet meer van Julian zijn zijde wijken, het blijkt een echte trofee. Patrick en ik gaan in de Primeval Whirl. Eigenlijk alleen omdat er geen wachttijd is. Het is een verre van soepel rijdende rit, maar we hebben toch lol.

Patrick en Nienke in een Mouse

Patrick en Nienke in de Mouse

We lunchen bij een restaurant in Dinoland en komen daarna bij toeval langs een plek waar je met een paar Disney figuren op de foto kunt. Julian zijn humeur is na een yoghurtje bij de lunch al iets beter, maar op de foto met Disney figuren geeft echt de omslag naar zijn gebruikelijke stralende persoonlijkheid :-D. Julian rent dolenthousiast af op Winnie de Pooh en Eeyore, maar vooral Tijgetje en Mickey zijn favoriet. De wachttijd voor de Winnie de Pooh figuren en de afzonderlijke rij voor Mickey zijn verbazingwekkend kort. Na 10 tot 15 minuten zijn we aan de beurt.

Beste vrienden

Beste vrienden

Mickey stond voor foto’s klaar bij de regio Camp Minnie-Mickey en daarna gaan we naar de show Festival of the Lion King. Wij hebben deze opvoering al eens eerder gezien. Uitgezonderd Julian. We zitten helemaal vooraan bij deze mooie en kleurrijke show. Dat is dan weer een voordeel van de meereizende rolstoel.

In de regio Africa gaan we met zijn allen in Kilimanjaro Safaris. Met een safari-bus door een Afrikaans landschap. We vinden het een prachtige rit tussen de loslopende dieren. We staan zelfs even “vast” omdat een giraffe besluit net op de doorgaande route zijn dorst te lessen in een door de regen veroorzaakte waterplas op de weg. De rit duurt ongeveer 20 minuten.

Giraffe blokkeert onze weg

Giraffe blokkeert onze weg

Als de leeuw slaapt.....

Als de leeuw slaapt…..

SONY DSC

Met zijn allen in de safari-bus

Met zijn allen in de safari-bus

Na een tegenvallende attractie Wildlife Express Train besluiten we richting de uitgang te vertrekken. Niet vanwege de attractie trouwens (als het dat al is, je ziet alleen maar struikjes) maar gewoon omdat het inmiddels 16:00 uur is. We lopen tegen een blokkade van wachtende bezoekers voor de parade aan en besluiten die dan toch ook maar te bekijken. Ik probeer een woord te vinden om de parade te omschrijven, maar heb er een dusdanig neutraal gevoel over dat ik daar niet op kom. Sorry!

Op weg naar huis stoppen we bij een Outback Steakhouse om te eten. We rennen door een harde regenbui naar binnen. Tegen 18:30 rollen we propvol weer de auto in en rijden terug naar de villa. Stipt om 20:00 uur gaat zoals verwacht de deurbel. Rick en Mandy, net als Patrick lid van het Orlandofans forum, komen even een drankje halen. Het wordt een erg gezellig avond vol praatjes (natuurlijk veel over Orlando en omgeving) en even na 23:00 uur vertrekken zij weer naar hun eigen villa op 10 minuten rijden.

Visite van Rick en Mandy

Visite van Rick en Mandy

Niet lang daarna sluiten wij deze erg geslaagde dag af en duiken wij ons bed in. Morgen nog zo’n fantastische dag tegemoet.


 

Dag 4: Een zonnig Disney’s Hollywood Studio’s

Hallo allemaal,

Het verslag van dag 3 is wat later dan ik zou willen en dat komt door de redelijk drukke planning van dag 3 (laat terug) en dag 4 (vroeg weg). Iedereen bedankt voor de berichtjes de afgelopen dagen. We vinden het leuk te weten dat jullie met ons meelezen en meeleven!

Dinsdag staat Disney’s Hollywood Studio’s op het programma. Patrick wil heel graag naar de show Fantasmic! dus we gaan pas in de middag richting Disneyworld. ‘s-Ochtends spenderen we onze tijd aan een ontbijt buiten, lekker zwemmen samen, natuurlijk het blog bijwerken en een kennismaking met onze buurman. Het is een merkwaardig figuur:

Onze buurman: een Coluber Constrictor

Onze buurman: een Coluber Constrictor

Een wurgslang op de BBQ. Francis krijgt er de kriebels van en heeft onze gazen omheining nog nooit zo gewaardeerd! In de ochtend krijgen wij ook het nieuws dat mijn ouders definitief komen. Door de slechte gezondheid van mijn grootmoeder was dat tot nu onzeker en we zijn daarom in alle opzichten ontzettend blij dat ze zoals gepland afreizen naar het inmiddels erg zonnige Florida :-D.

Wij gaan aan het begin van de middag even naar de Premium Outlets, waarna Julian terug in de villa zijn middagslaapje doet. Rond 16:30 uur vertrekken we dan weer en tegen 17:00 arriveren we in Disney’s Hollywood Studio’s.

Ingang Hollywood Studio's

Ingang Hollywood Studio’s

Het is vandaag prachtig weer met af en toe een wolk, maar zeker 30 graden. We lopen richting Toy Story Mania.

Patrick en Julian op weg

Patrick en Julian op weg

De wachttijd is er helaas lang (65 minuten) en even later lopen we de Studio Backlot Tour binnen. Hier is de wachttijd 15 minuten en we kunnen er allemaal in. Tijdens het treinritje krijgen we informatie over het park en over de voorwerpen en voertuigen uit films waar we langs rijden. Het is een leuke en informatieve attractie en er zit zelfs een klein moment van spanning in (zullen we wel of niet weggevaagd worden door de waterval die op ons afkomt).

Disney Jet

Disney Jet

SONY DSC

Na de Back Lot Tour gaan drinken we iets en lopen we verder door het park. We besluiten wat te gaan eten bij ABC. We eten buiten en Julian poseert prachtig voor opa:

Julian doet deze-vuist-op-deze-vuist

Julian doet deze-vuist-op-deze-vuist

Daarna lopen we verder richting de ingang, of uitgang, net hoe je het wilt zien. Patrick gaat onderweg nog in Star Tours. Hij vindt het vermakelijk en een stuk leuker dan die in Parijs. Jac en Francis kopen voor Julian een door hem erg gewilde pluche Mickey. Hij is er helemaal blij mee. Daarna lopen we naar de show Fantasmic!.

Op weg naar Fantasmic!

Op weg naar Fantasmic!

We kunnen vanwege de rolstoel langs alle lange rijen en zitten op mooie plaatsen op de tribune. Fantasmic! begint om 20:30 uur. Het is een mooie voorstelling met vuurwerk, vuur, water, maar vooral veel projectie (op water).

HS_Fantasmic 2

Mickey kan toveren

Mickey kan toveren

Het geluid had een paar decibel zachter gemogen en de verdeling daadwerkelijke show tegen waterprojectie zou beter kunnen, maar al met al vermaken we ons prima. Dat Julian geen lam armpje krijgt van al dat zwaaien naar Mickey is een wonder ;-). Na de show lopen we met alle andere bezoekers van het park terug naar onze auto.

Terug in de villa drinken we een drankje buiten en praten nog even na. Het wordt geen latertje vandaag en we rollen niet lang daarna dan ook voldaan ons bed in.


 

 

Woensdag doorweekt in Universal Orlando

Goedemorgen luitjes,

Woensdagochtend vertrekken we niet lang na het inmiddels vertrouwde ontbijt aan de rand van het zwembad naar Universal Orlando. Het is nu al een prachtige dag. Nog voor 10:00 uur lopen we van de parkeergarage naar de ingang van het park.

Ingang Universal Orlando

Ingang Universal Orlando

Bij de tassencontrole en de ingang lijkt het redelijk druk te zijn. Later blijkt dat wel mee te vallen en Universal Studio’s is zelfs erg rustig. Wij lopen echter eerst naar Universal’s Islands of Adventure. Omdat Patrick en ik later deze vakantie nog een VIP tour hebben in Universal Orlando selecteren we op een iets andere manier op attracties die we willen doen vandaag. Patrick en ik kunnen tenslotte nog in de snelle en spannende attracties op de dag van de VIP tour en Jac en Francis maken we niet blij met attracties van dat kaliber. Na binnenkomst lopen we naar het kindergedeelte van het park: Seuss Landing.

Seuss Landing

Seuss Landing

Julian is meer dan lang genoeg voor The High in the Sky Seuss Trolley Train Ride dus daar gaan we eerst heen. We denken dan nog steeds dat we daar met zijn allen in gaan, maar Jac denkt daar blijkbaar stiekem anders over en blijft achter. Zo gezegd omdat hij dan foto’s kan maken, maar hij heeft er uiteindelijk maar eentje gemaakt en daar staan wij niet eens op! Haha. Dus volgens mij durft hij gewoon niet in de kinderattractie ;-). De rit met het treintje is echt super kort (zeker vanwege de 20 minuten wachttijd) maar wel geinig.

We lopen terug via de ingang naar het gedeelte Marvel Super Hero Island. Patrick probeert me nog een laatste keer over te halen met hem in Doctor Doom’s Fearfall te gaan, maar ik blijft aan mijn “nee” vasthouden (dit keer). Terwijl we wachten op zijn terugkeer, gaat Julian met Spiderman op de foto. Even later komt Patrick tevoorschijn die duidelijk nog nageniet van zijn ervaring in de Doctor Doom. Patrick en Julian spelen wat spelletjes in een daarnaast gelegen gamescenter. Julian wint de jackpot en kan voor de tickets die hij daarmee wint net een grote stuiterbal kopen.

We vervolgen onze weg naar Toon Lagoon. Patrick krijgt me zover om samen een nat pak te halen in Popeye & Bluto’s Bilge-Rat Barges en nat wordt dat pak zeker.

Patrick en Nienke rechts in de Popeye

Patrick en Nienke rechts in de Popeye

Slechts een minuut of tien en heel veel lachen en plezier later staan we drijfnat weer buiten. Van top tot teen door en door nat. Hylarische attractie en op zo’n zonnige dag als vandaag zijn we best snel weer helemaal droog.

We eten een sandwich/hotdog en lopen even later het gedeelte The Wizarding World of Harry Potter binnen.

De straten van de Wizarding World

De straten van de Wizarding World

Patrick scheuren door de single riders lane van Harry Potter and the Forbidden Journey. We kunnen vrijwel gelijk mee met de rit. De hele rit lijkt ons allebei wat donkerder dan we eerder ervaren hebben. Dat zou door de omschakeling van de felle zon buiten kunnen komen, maar dat lijkt ook weer een beetje onwaarschijnlijk. Geen idee. Het blijft een vermakelijke rit, alleen heb ik vandaag geen zin in grote spinnen en knijp bij dat gedeelte heel sneu mijn oogjes dicht..

Buiten gekomen is Julian net leuk aan het poseren met zijn oma.

Julian met oma

Julian met oma

We lopen hierna het park door naar de uitgang. Als we langs de uitgang zijn lopen we via het Hardrock Cafe naar Universal Studio’s. Bij binnenkomst is al gelijk duidelijk dat dit park erg rustig is. We lopen eigenlijk maar gewoon een kant op met het idee een rondje te maken. We lopen langs Dispicable Me Minion Mayhem. Niet alleen vanwege de wachttijd (35 minuten), maar ook vooral omdat Julian net slaapt. Verderop is de wachttijd voor de achtbaan Hollywood Rip Ride Rockit maar 5 minuten. Patrick gaat deze verre van soepele baan even alleen bedwingen en is de enige single rider dus hij is gelijk aan de beurt.

Nieuw in dit park is het enorm grote gebouw van Transformers the Ride 3D. Helaas is deze attractie nog niet open. Het gebouw schept in ieder geval hoge verwachtingen en de loslopende Transformer ziet er super uit!

Transformers the Ride

Transformers the Ride

SONY DSC

Patrick poseert nog met een auto van the Fast and the Furious 6 en daarna vervolgen we onze ronde.

Auto Fast and the Furious 6

Auto Fast and the Furious 6

Patrick, ik en Francis gaan in The Simpsons Ride. Patrick en ik genieten wel van dit virtueel van de achtbaan denderende bakje, maar voor Francis gaat het net even te hard. Gevoelsmatig dan ;-). Als laatste eten Jac en ik nog een heerlijk schepijsje en drinken Patrick en Francis een dito shake. Tenminste, zodra die shake uiteindelijk dun genoeg is om door het rietje te kunnen. Het is in ieder geval een perfecte afsluiting van deze prettige dag Universal.

Nog voor 18:00 uur zijn we thuis met boodschappen. Tegen die tijd krijgen we ook het nieuws dat Els en Willem veilig op Miami zijn geland. Top! We eten in de villa lekker wat soep en/of tosti’s en drinken een verdiende alcoholische versnapering ;-). Ook gaan we nog gezellig met zijn allen zwemmen. Moe van het lopen/slenteren ligt iedereen wel om een erg schappelijke tijd in bed: 22:30 uur. Haha. Was een vakantie nou om uit te rusten?

Morgen gaan we naar Port Canaveral om daar voor het eerst te boarden op een echt cruiseschip, spannend! Tot dan :-).


 

 

De cruise naar de Bahama’s

Aloha fijne meelezers,

Inmiddels zijn er 4 dagen verstreken sinds mijn laatste verslag. Dat ligt niet aan tijdsgebrek of gebrek aan zin, maar wel aan gebrek aan een betaalbare en snelle draadloze internetverbinding aan boord van ons cruiseschip. De wi-fi is peperduur en het internet dat je dan hebt is ontzettend traag. Wat het nog duurder maakt, want je betaalt per minuut.

Daarom nu het volledige verslag in een keer.

Donderdag zijn we tegen 13:00 uur in Port Canaveral bij terminal 10 ingecheckt voor het aan boord gaan van de Enchantment of the Seas van rederij Royal Caribbean. Naast ons cruiseschip liggen nog 2 cruiseschepen klaar voor vertrek. Een daarvan is van Disney en een andere van Carnaval.

Disney Dream

Disney Dream

Patrick blijft maar verlekkerd naar de Disneyboot staren dat ik vermoed dat hij straks als verstekeling meegaat aan boord van dat schip! Hij gaat gelukkig toch met ons mee en we worden zo goed en snel geholpen door de crew aan wal dat we binnen no time aan boord zijn. Even later zitten we in Windjammer te lunchen.

Eten in Windjammer

Eten in Windjammer

Op de hele cruise zullen wij welgeteld 2 maaltijden ergens anders nuttigen dan in het Windjammer. Het is een fijn en ruim buffetrestaurant waar je prachtig aan het raam kunt zitten. Je mag er iedere maaltijd casual gekleed en het eten is er gevarieerd en goed. Na het eten gaan we het schip een beetje verkennen. We kijken waar het zwembad, het casino, het theater, de bars en restaurants zijn en stoppen onderweg ergens om iets te drinken.

Julian op onderzoek op dek 10

Julian op onderzoek op dek 10

Onze koffers zijn later bij onze hutten gearriveerd.

Hut 4068

Hut 4068

De hutten zien er erg netjes uit en liggen naast elkaar aan de linkerzijde van het schip. Een man genaamd Israel is onze room-attendant. Hij is er altijd als je hem zoekt en houdt onze kamers de gehele cruise spik en span. Ook treffen we steeds leuke uit handdoeken gevouwen diertjes/figuurtjes aan. Vooral Julian is helemaal blij met de muisjes, het aapje, het konijntje etc. Het is erg knap hoe deze Israel alles continu netjes en schoon houdt en je hem toch nooit op je kamer “betrapt”. Het bed voor Julian komt trouwens uit het plafond. Onze hut ligt op een steenworp afstand van: het Centrum.

Het Centrum

Het Centrum

Het Centrum is het midden van het schip. Het is een ruimte met bars en zitjes en een podium op het eerste deck waar dit Centrum begint. Dat is ons dek, dek 4. Het Centrum zit echter ook op dek 5, 6, 7 en 8. Het is een hele hoge ruimte met allemaal balkons die uitkomt met een glazen dak op dek 9. Daardoor is de ruimte overdag licht. In het Centrum worden gedurende de cruise veel dingen georganiseerd en er is vaak live muziek. Hier zitten wij ook als wij om 16:30 uur uitvaren. Tot onze verbazing zien we dolfijnen! Wauw. Wat een leuke verrassing.

Wij vullen onze avond met dineren, een welkomstshow en drankjes. Het is allemaal flink balanceren omdat het schip redelijk heen en weer gaat. Jac en Patrick maken nog even het casino onveilig, maar wij liggen allemaal redelijk op tijd in bed. De golven wiegen ons in slaap.

De volgende ochtend gaan wij na het ontbijt op het tenderbootje en worden wij naar Coco Cay gevaren. Coco Cay is een klein, prachtig paradijselijk eilandje en een van de 700 eilanden van de Bahama’s. Het is eigendom van Royal Caribbean en het eten op het eiland is daarom ook inclusief. We installeren ons de ochtend op Barefoot Beach. Hieronder een impressie:

Patrick en Nienke Barefoot BeachSONY DSCBarefoot Beach Cococay 2SONY DSC

Tegen het middaguur lopen we terug naar het drukkere gedeelte van het eiland. Hier lunchen we en drinken drankjes aan de bar met een geweldig uitzicht. Dat hangt er natuurlijk wel vanaf wie er voor ons zit/loopt, maar over het algemeen is het uitzicht dus geweldig ;-P

Drankjes aan de bar

Drankjes aan de bar

We struinen nog wat langs de souvenirwinkeltjes en lopen terug naar het tenderbootje.

Impressie CococaySONY DSC

Het duurt even voordat we weer vertrekken en Julian is inmiddels in slaap gevallen. Terug op het grote schip vermaken we ons de rest van de dag prima met….. ja met wat eigenlijk. Struinen, drankjes, dineren, mensen kijken etc. In ieder geval vermaakt het ons, dat is het voornaamste, haha.

De derde dag aan boord meren we aan in Nassau, de hoofdstad van de Bahama’s.

Jac en Francis voor ons schip

Jac en Francis voor ons schip

We lopen dit keer van boord na het ontbijt en worden aangesproken door een inwoner van Nassau. Hij werkt voor een touroperator en wil ons meenemen op een tour over het eiland. Jac wil graag mee en we besluiten akkoord te gaan. Het is veel goedkoper als de tour die je op het schip kunt boeken en een half uur later (het was even wachten in de brandende zon) zitten we in het busje. Het is een leuke rondrit, maar wat is die stad ongelofelijk druk. Het eiland is 21 mijl lang en 7 mijl breed, het heeft 356.000 inwoners, waarvan er 200.000 in Nassau wonen. Families hebben er meerdere auto’s dus er zijn wel 300.000 auto’s op het eiland, wat een chaos! Relaxed als ze zijn (het blijft toch de Caribbean) ritst het verkeer aan een stuk door in piepkleine gaatjes en zonder gevloek of getier. We zien een stuk van het arme gedeelte van de stad met piepkleine houten huisjes en rijden via de middenklasse naar het rijke segment. In de verte zien we ontzettend grote en dure huizen waar onder andere Oprah Winfrey en Nicolas Cage wonen. We stoppen onderweg een keer bij een fort en bij het grootste resort op de Bahama’s, Atlantis Resort.

Huisjes Nassau

Huisjes Nassau

Atlantis Resort

Atlantis Resort

Ingang Atlantis

Ingang Atlantis

Bootjes voor Atlantis

Bootjes voor Atlantis

De duurste kamer in het resort is $ 10.000 per nacht met een minimum van 4 nachten. Het resort heeft een immens casino, je kunt er met dolfijnen zwemmen, een groot zwemparadijs en een privé strand. Het is een erg groot een mooi hotel met heel veel details. Zelfs de hoogste daken zijn nog gedecoreerd met (grote) zeepaardjes en schelpen.

We worden weer opgehaald door onze chauffeur en teruggebracht naar de cruise terminal. Wij hebben ook genoeg gezien van dit eiland en gaan terug de boot op. Inmiddels liggen er inclusief die van ons 4 grote cruiseschepen. Ene Ruby Princess spant de kroon, die is echt mega. We vertoeven de middag heerlijk en met veel plezier op het pooldeck, dek 9.

Julian heeft plezier met oma en opa

Julian heeft plezier met oma en opa

Julian in het peutergedeelte van het zwembad

Julian in het peutergedeelte van het zwembad

We eten vanavond eens in een ander restaurant: My Fair Lady.

Dineren in My Faur Lady Restaurant

Dineren in My Faur Lady Restaurant

Het eten is a la carte en prima, maar niets kan op tegen Windjammer. Ook deze avond komt tot een einde. Nu zitten we hier, op de laatste avond van de cruise. Vandaag zijn we lekker van dek naar dek gestruind en van voorstelling naar voorstelling. We hebben een vlaggenparade gezien, een wedstrijdje taart decoreren tussen kapitein en hotel manager (Nederlander), hoe de room attendants de beestjes van handdoeken vouwen etc. Maar we hebben vooral lekker buiten op het dek gezeten, getafeld en geshopt. Morgenochtend vroeg meren we aan in Port Canaveral en rijden we terug naar de villa. Daar zijn op dit moment mijn ouders al :-).

Het cruisen is ons niet tegengevallen! Voor Patrick en ik zal het voor nu even de laatste keer zijn. Voor Julian is er weinig aan boord te doen en doordat hij toch op tijd naar bed moet zit minimaal een van ons de hut gebonden. Ook zijn wij meer doe-mensen terwijl cruisen toch voornamelijk om het lekker lui zijn en laten verzorgen gaat. Daarentegen is de cruise droom van Francis helemaal werkelijkheid geworden en is ze in haar hoofd al de volgende bestemming aan het plannen! Haha. We hebben ons allemaal erg goed vermaakt de afgelopen dagen en genoten van het eten, het weer, de bestemming en natuurlijk van elkaar!

Tot morgen en bedankt voor jullie engelengeduld!


 

 

Op Koninginnedag hebben wij een fantastisch (bijzondere) dag Discovery Cove

Lieve allemaal,

Bedankt voor alle leuke reacties natuurlijk! Wij waren maandagochtend al tegen 09:30 uur terug in de villa. Els en Willem zaten daar op ons te wachten. We hebben met zijn allen een gezellige dag gehad in de villa. Zij hebben het ontzettend leuk gehad in de Everglades en hebben het bijna als een dierentuin ervaren, zoveel hebben zij gezien. We hebben gezwommen, gekletst en genoten van een door de mannen verzorgde BBQ. Kortom een lekkere relaxdag. Tegen 16:00 uur kregen we het goede nieuws dat Willem en Els wederom opa en oma zijn geworden van een prachtige kleinzoon, Noud. Mijn broer en zijn vriendin zijn voor de tweede keer trotse ouders geworden, gefeliciteerd!

Woensdag is het koninginnedag, maar voor ons geen vrijmarkt. Wij vertrekken vandaag naar Discovery Cove. De hele dag lijkt bijna letterlijk in het water te vallen. Het heeft de hele nacht geregend en geonweerd en ook ‘s-ochtends ziet het er nog onheilspellend uit. De buienradar geeft toch hoop en even later zitten we allemaal in (onze) huurauto richting park. Een vriendelijke vrouw aan de balie bij de ingang van het park checkt ons in en vraagt gedurende die 15 minuten die het duurt wel 4 keer aan Patrick of hij niet even naar de wc moet. Vreemd! We krijgen allemaal onze pasjes en dan is het even opschieten geblazen. Het is namelijk inmiddels 09:45 uur en ontbijten kan tot 10:30 uur. Daarnaast hebben wij een privéplekje gehuurd, een cabana:

Jac en Francis voor onze privé cabana

Jac en Francis voor onze privé cabana

Maar op dat moment moet ons die nog gewezen worden. Ook gaan Patrick en ik Seaventure doen en dat is al om 10:40 uur. Ik voel me inmiddels zenuwachtig. Dat kan aan de tijdsdruk liggen, aan de borrel van gisteren of aan het idee dat ik straks onder water ga lopen, argghhh. Uiteindelijk haal ik gewoon een paar keer diep adem, eten we wat, vinden we de locatie van onze erg fijne cabana en staan Patrick en ik netjes op tijd in onze wetsuit klaar voor het grote onbekende. De rest van de groep is toevallig ook Nederlands en Patrick en ik gaan als laatste te water. Helm op en gaan met die banaan:

De ladder af

De ladder af

Seaventure blijkt elke $ waard. Het is een wonderlijks wandeling over de bodem van een zeewaterparadijs. Je loopt met een grote helm op tussen meer dan 7.000 vissen en roggen. Door de helm op je schouders kun je gewoon normaal ademen, het enige wat je moet doen is rechtop blijven staan. Super. Echt een aanrader.

Vissen worden gevoerd tijdens onze wandeling

Vissen worden gevoerd tijdens onze wandeling

Patrick ontmoet een kreeftachtige

Patrick ontmoet een kreeftachtige

Mijn onderwaterwandeling werd echter nog specialer. Bijna aan het einde van de route krijg ik van ons duikmeisje-gids een kaart in handen van onze route en zij laat mij zien waar we tot nu toe gelopen hebben. Op de plek waar we nu staan zou een schat verborgen liggen. De rest van de groep is inmiddels al verder en Patrick heeft die schat blijkbaar gevonden want die geeft mij het minipiratenkistje aan. Ik maak het natuurlijk open, nieuwsgierig ben je niet voor niets! Met verbazing kijk ik naar de grote (speelgoed)ring die uit het kistje te voorschijn komt en daarna sta ik helemaal verbouwereerd te staren naar mijn Patrick die ik zo goed denk te kennen en hij gaat valt op een knie! WAT?!?!. Jawel, het is echt waar, wij gaan trouwen!! Wat een superromantisch aanzoek en natuurlijk zeg ik ja! Ik wil hem uiteraard in de armen springen, maar ja, dat kan niet met zo’n lompe helm op en 4 meter onder water! Dus na de foto’s probeer ik hand in hand zo snel mogelijk naar die ladder te komen zodat die helm af kan. Eenmaal boven is het vreugde en natuurlijk een brok in de keel en ook licht ik met een smile van oor tot oor mijn en Patrick’s ouders in. Wauw, wat onverwacht! Discovery Cove legt ons ook in de watten met presentjes, mooie bloemen, tientallen felicitaties etc. Helemaal top.

Het bijzondere aanzoek

Het bijzondere aanzoek

En natuurlijk het antwoord

En natuurlijk het antwoord

De zeester is het er ook mee eens

De zeester is het er ook mee eens

De tafel in onze cabana na het aanzoek

De tafel in onze cabana na het aanzoek

Big smile.

Big smile.

De zon breekt ook nog door in de ochtend en het is zelfs een heerlijk warme dag. Na dit hele avontuur wordt er gesnorkeld. Het rif (en dus ook Seaventure) is pal voor onze cabana.

Patrick, Els en Willem aan het snorkelen

Patrick, Els en Willem aan het snorkelen

Om 13:00 uur is het dan tijd voor de interactie met dolfijnen. Willem en Els hebben daarop ingeschreven en we gaan allemaal mee om te kijken. Julian wacht tot hun informatiebijeenkomst klaar is op een “schommelbed”.

Julian in de hangmat

Julian in de hangmat

Even later komen mijn ouders het strand op en hebben een erg leuke tijd met de dolfijn. Els laat zich zelfs joelend en lachend aan zijn vinnen door het water voort trekken.

Willem en zijn intieme momentje met een dolfijn

Willem en zijn intieme momentje met een dolfijn

Zichtbaar naar de zin!

Zichtbaar naar de zin!

Els lift mee

Els lift lachend mee

Het is een prachtige, nee echt een fantastische dag. Het weer is fantastisch, de sfeer is fantastisch, het park is fantastisch, kortom…. inderdaad fantastisch. We vullen onze dag met eten, slapen (Julian), drinken, foto’s maken, snorkelen, dobberen en vogeltjes voeren en blijven tot het bittere einde. Willem en Francis verrassen Patrick en mij nog door alle foto’s van Seaventure te kopen op dvd! Hartstikke leuk, ons moment op beeld!

Julian voert met Nienke de exotische duif

Julian voert met Nienke de exotische duif

Met zijn vijfen lekker lui zijn op de lazy river

Met zijn vijfen lekker lui zijn op de lazy river

Om 18:00 uur lopen we bepakt en bezakt terug naar de auto. We rijden eerst naar de villa om andere kleding aan te trekken en sluiten daarna de dag af met een heerlijke maaltijd bij Bahama Breeze. Patrick en ik trakteren omdat het onze feestdag is :-).

Lekker uit eten

Lekker uit eten

Morgen Disney’s Epcot, nog zo’n geweldig park! Tot dan.


 

 

Woensdag zijn de plannen gewijzigd: Regen……

Goedemorgen allemaal,

Woensdagochtend is Patrick al om 06:30 uur wakker en checkt natuurlijk direct even wie er op ons heuglijke nieuws heeft gereageerd. Bedankt voor al jullie lieve reacties en felicitaties! Wij zijn al bezig een datum te kiezen, maar daar zijn we volgens mij al snel uit :-).

Deze woensdag willen we naar Disney’s EPCOT. De weersverwachting is alleen slecht. Niet alleen staat er regen op het programma van de Floridiaanse wolkenbepakking, maar ook onweer hebben we in het verschiet. In geval van onweer wordt het vuurwerk in het park gecancelled en dat is nu juist een van de dingen waar we erg naar uitkijken. We besluiten de planning daarom maar weer om te gooien. Voor morgen hebben we shoppen gepland en dat doen we vandaag. Dan zien we morgen of het weer goed genoeg is om die dag naar Disney’s EPCOT te gaan.

Shoppen is uiteindelijk ook de hoofdactiviteit van die dag. Niet dat we nu zo lang shoppen, maar de rest van de dag zijn we gewoon weinig actief, haha. We gaan 2 uurtjes lang winkeltje in, winkeltje uit in de Mall at Millenia. Opgesplitst weliswaar. Om 14:30 uur ontmoeten we elkaar weer op een vooraf afgesproken plaats. Eigenlijk gewoon de hoofdingang, maar dat andere klonk mysterieuzer ;-). Iedereen behalve Jac en Francis komt wel met iets nieuws terug. Sommige meer dan anderen, maar Julian spant de kroon. Patrick en ik zijn zo gezegd los gegaan in de baby GAP en hierdoor kan Julian terug gekomen in de villa een hele modeshow geven. Julian heeft zelf een heerlijk zachte badjas uitgekozen die hij gelijk in de winkel aan wil. Hij loopt miauwend achter ons aan naar de kassa en dat miauwtje horen we eigenlijk nog vaak die dag. Hij vindt die badjas namelijk net zo zacht als een poesje zegt hij en zijn badjas heet volgens hem dus ook “Poesje”. Wat dan voor ons weer een beetje vreemd klinkt (“mag ik mijn poesje aan?”), maar ja een poes is toch ook maar gewoon een poes toch? 🙂

Julian is zijn zelfgekozen badjas "Poesje"

Julian is zijn zelfgekozen badjas “Poesje”

Julian in een van zijn nieuwe outfits tijdens zijn modeshow

Julian in een van zijn nieuwe outfits tijdens zijn modeshow

De temperatuur is vandaag ondanks het slechte weer goed. Het blijft minimaal 25 graden. De rest van de dag liggen we daarom geregeld en verregend in het zwembad of in de jacuzzi. We eten een door Willem en Els lekker gekookte pasta, kletsen, lezen boekjes, i-padten etc. Gewoon een relaxdagje dus, maar wel een hele fijne. Morgen misschien weer wat meer actie!

Geen last van de regen in de jacuzzi

Geen last van de regen in de jacuzzi


 

 

Geregend of verregend? In Disney’s Epcot.

Hallo allen,

Volgens de weerberichten hier is de regen een voorproefje op het naderende hurricane season, beginnend 1 juni. We zitten donderdagochtend dan ook voornamelijk onder de lanai. Als het weer een beetje opklaart gaan Willem en Els even een wandeling maken door de wijk en Jac en Patrick op “T-shirt-met-een-Amerikaanse-adelaar-daarop-jacht” voor een achterblijver in Nederland. Niet zomaar een achterblijver trouwens, maar voor Aart, de buurman van Jac en Francis die hen ook naar Schiphol heeft gebracht en hen volgende week ook weer ophaalt. De heren keren terug van een geslaagde jacht en mijn ouders komen enthousiast terug van de wandeling. Dit omdat ze zijn afgesneden door een groep wandelende Canadese kraanvogels die overstaken, stelletje asocialen. Het is maar waar je blij van wordt 😉

We besluiten vandaag toch naar Disney’s EPCOT te gaan. Volgens de buienradar knapt het weer vanmiddag op dus wij vertrouwen uiteraard om de weerdeskundigen. Of dat verstandig is, zal blijken. Rond 15:00 uur zijn we in het park. Het is Flower and Garden Festival en daarom staan er door het gehele park Disney creaties van een soort buxes en bloemen, zo ook bij de ingang.

Julian en Els bij de ingang van Disney's EPCOT

Julian en Els bij de ingang van Disney’s EPCOT

Epcot ingang

Als we onder de welbekende bol doorlopen gaan we gelijk even met zijn allen in Spaceship Earth. Ik vind het een leuke attractie en ik geloof dat iedereen met mij vandaag die mening wel deelt. Vooral het filmpje dat er van ons gemaakt wordt aan het einde van de rit is lollig. Je moet daarvoor wat vragen beantwoorden over jouw gewenste manier van leven. Dit keer heeft Julian de keuzes voor Patrick en mij gemaakt en gek genoeg klopt het redelijk goed.

Als we 20 minuten later weer buiten staan begint het zachtjes aan weer te regenen. We gaan richting The Seas om daar naar de Nemo attractie te gaan. Als ik de buggy half onder een boom geparkeerd heb (alsof dat helpt) moeten we zelfs bijna een sprintje trekken naar binnen, omdat het steeds harder begint te regenen.

Nemo is weliswaar een kinderattractie, maar het is echt super gemaakt. De afwisseling tussen projectie en (bewegend) decor is perfect, ik kan nog wel een paar keer in dat schelpkarretje. Dan doen we natuurlijk niet, maar we zitten ook niet meer te springen om naar buiten te gaan. Nadat we langs de aquaria zijn gelopen, komen we er namelijk achter dat het inmiddels nog harder regent.

Koraalduivel in aquarium van The Seas

Koraalduivel in aquarium van The Seas

Els doet de aankoop van de dag: Disney poncho’s. Julian is het daar trouwens niet mee eens, die wil helemaal niets met dat ding te maken hebben en huilt van het moment van aantrekken tot het moment dat dat ding weer uit mag. Dat is bij het gebied van het park waar we dan zijn: The Land. De wachttijd voor Saurin is helaas te lang en we gaan even in “Living with the land”. Hierna lopen we alvast naar de landenpaviljoens.

Voor de vorige dag hadden we een diner-reservering bij de Biergarten in Duitsland. Die reserving hebben we echter gecancelled en niet verplaatst. De regen wordt nog harder en we lopen gelijk door naar Duitsland. Julian zit in zijn poncho in een natte buggy (gelukkig op zijn poncho) en de rest loopt er ook in poncho maar toch als een kudde verzopen katten achteraan. Bij Duitsland aangekomen blijkt het slechtst denkbare scenario werkelijkheid, alles zit voor de hele avond vol :-(. We lopen tegen beter weten in terug naar Italië en daar is nog plek. We betalen schrikbarend veel voor een niet zo goede pizza (verbrand en taaie bodem). We zitten echter wel even droog en kunnen een beetje opwarmen. Met “we” bedoel ik trouwens Willem en Els, want zijn zo lief ons vanavond te trakteren op het eten.

Na het eten gaan we weer de regen in. Het regent namelijk nog steeds! Hollands als we zijn laten we onze dag niet verpesten door een druppel meer of minder, maar dit is veel eerder een druppel meer dan een druppel minder. Willem en Els besluiten dat ze toch wel graag terug willen naar de villa. Ze willen niet nog 2 uur wachten op het vuurwerk en alsmaar natter en kouder (Els) worden. Julian zei voor het eten al dat hij naar huis wilde en door de natte buggy ben ik zijn buggy. Oftewel ik til hem door het hele park. Wij kijken onderweg naar de uitgang nog bij China. Daar is een mini museum met onder andere een replica van een gedeelte van het terracota leger.

Terracota Leger

Terracota Leger

Uiteindelijk zijn we rond 20:00 uur bij de uitgang. De regen is iets minder en de zon probeert zelfs iets van zich te laten zien. Dan lukt haar trouwens niet. We besluiten dan (ja, we veranderen weer van mening) toch maar te wachten op het vuurwerk. Ten eerste omdat met weer op dat moment nog lijkt op te klaren en ten tweede omdat Willem en Els maar voor 1 dag een kaartje hebben gekocht. Terwijl Patrick en Willem gedurende deze wachttijd bij de Testtrack in de wachtrij gaan staan drinkt de rest koffie of warme chocolademelk in een nabijgelegen park restaurant.

Hierna gaan we een plekje zoeken aan het meer bij de landenpaviljoens. Om Julian verder poncho-leed te besparen gaat hij bij zijn papa in de poncho.

Samen in de poncho

Samen in de poncho

Even later gaat hij bij mij in de poncho en kijken we (en genieten we) van de toch maar weer fantastisch mooie vuurwerkshow. Na deze show lopen we terug naar de auto en rijden we naar de villa. De verzopen katjes allemaal in de auto terug naar huis. Al met al zijn we erg blij dat we zijn gebleven voor het vuurwerk, maar wat een ontzettend natte dag was dit toch…….


 

 

Dag 14: Tegen de weersverwachting in, een lekker dagje Seaworld!

Hoi iedereen,

Vrijdag staat volgens de weersverwachting nog steeds in het teken van regen. Volgens de planning zou de ene helft van het reisgezelschap vandaag naar Kennedy Space Center gaan en de andere helft naar Disney’s Magic Kingdom. Kennedy Space Center is sowieso onverstandig omdat het in Cape Canaveral zal gaan stortregenen volgens de berichten. We besluiten daarom alvast een dagje naar Seaworld te gaan. Water genoeg daar, dus kunnen we die druppels extra er ook wel opvangen!

Rond 10:30 uur dertig stippelt Julian onze route door het park uit. Het is gelijk duidelijk waar hij heen wilt, hij zingt al maanden lang thuis het liedje van One Ocean mee op de DVD.

Julian navigeert ons naar Shamu Stadium

Julian navigeert ons naar Shamu Stadium

We lopen onder de Manta door. Patrick checkt de wachttijd, die is 65 minuten! Voor dit moment veel te lang. We blijven even hangen wij Pelican Preserve. Een stel bruine pelikanen probeert een nest te bouwen op de houten vlonders.

Verliefd stel pelikanen

Verliefd stel pelikanen

We struinen door het park en lopen dan gelijk maar Shark Encounter binnen. Visjes kijken, altijd leuk. Als we bij de uitgang komen en ik de buggy weer te pakken heb, lopen we direct naar Shamu Stadium. Het is inmiddels 20 minuten voor de start van de show One Ocean en het hele park (dat is vandaag inclusief minimaal 10 schoolreisjes) loopt erheen. Al zou je de andere kant op willen dan kan dat niet eens. Het lijkt wel sluitingstijd van een Disney park na het vuurwerk of de parade! Gelukkig vinden we nog wel een plekje, maar Shamu Stadium komt deze zitting (de eerste van de dag) toch echt helemaal vol. Dat heb ik volgens mij nog niet eerder meegemaakt, of ik heb het verdrongen ;-).

Volle bak bij One Ocean

Volle bak bij One Ocean

Jac en Francis zaten op een perfecte plek voor de foto's

Jac en Francis zaten op een perfecte plek voor de foto’s

Met zijn zessen in de aanslag voor een mega splash

Met zijn zessen in de aanslag voor een mega splash

Shamu1

De sprongen zijn weer indrukwekkend en we vinden het een mooie show. De voorstelling lijkt toch elke keer weer anders. Julian zingt op het laatst luidkeels het liedje mee en wil nog een keer.

We lopen uit het stadion gelijk het kindergedeelte in en daar ziet Julian een treintje rijden. Daar moet hij natuurlijk even een rondje in mee en hij vraagt opa Sjaakie mee. Opa Sjaakie is namelijk net als Julian dol op treintjes.

Julian en Jac in het treintje

Julian en Jac in het treintje

Met zijn tweeën hebben ze de grootste lol en Julian wil uiteraard ook nu nog een keer. Opa trouwens ook, maar hij doet net of het Julian zijn idee is. Haha. Nog een keer kan helaas niet doorgaan, want er blijft een wachtrij staan. Wel mag Julian even later inktvisjes vangen en jawel, hij valt wederom in de prijzen. Hij mag zelf een kleur kiezen en hij is super blij met zijn gewonnen eendje.

Octopus vangen

Octopus vangen

Zo trots als een pauw neemt hij de eend in ontvangst

Zo trots als een pauw neemt hij de eend in ontvangst

Ik begin me zo langzamerhand af te vragen hoe we al die knuffels weer meer naar huis krijgen uiteindelijk. Met proppen komen we vast al een heel eind :-). Voor de lunch lopen we terug naar het begin van het park en eten we bij Seafire Inn Restaurant. Het eten smaakt prima en de mannen nemen er een biertje bij. Het weer is nog steeds prima, droog en zelfs af en toe zon.

Beide oma's genieten van het zonnetje

Beide oma’s genieten van het zonnetje

Met de buikjes vol lopen we naar Sky Tower. We vermoeden dat Francis het afgelopen jaar stiekem een cursus hoogtevrees heeft gevolgd. Niet hoe je er af komt, maar hoe je het krijgt, haha. Zij blijft daarom met beide benen op de grond.

Shmau Stadium vanuit Sky Tower

Shamu Stadium vanuit Sky Tower

We kijken nogmaals naar de wachttijd voor de Manta en die is nu maar 5 minuten! Ik heb helaas een beetje de bibbers voor deze baan. Opgedaan nadat ik er een keer in geweest ben, dus moet Patrick alleen. Gelukkig beleeft hij een toprit en na 15 minuten staat hij alweer naast ons.

Manta door de bocht

Manta door de bocht

Terwijl Francis, Els en Willem daarna naar de dolfijnenshow Blue Horizons gaan, gaan Jac, Patrick, Julian en ik wat winkelen. Julian is inmiddels afgedwaald in een heerlijke diepe middagslaap. Wat een leven :-P. Tegen 16:15 uur ontmoeten we elkaar weer bij Dolphin Nursery en we besluiten naar de villa terug te keren. Willem en Els rijden langs de winkel. Op de terugweg begint dan toch de verwachtte regen te vallen, precies op het goede moment vertrokken.

We eten aardappels, sperziebonen en een stukje vlees. Veel Hollandser kan het niet. De rest van de avond spenderen we op de bijna gebruikelijke manier: zwemmen, lezen, spelletjes, hapje, drankje etc.

Julian verslindt een doughnut

Julian verslindt een doughnut

Lekker relaxed dus. Els wordt nog bijna uit de jacuzzi geregend, maar ze blijkt een diehard.

Het was een prima dag! Goed nieuws ook, want de aankomende dagen komt de zon er weer aan!


 

 

En toen waren er nog 5……

Hallo fijne diehard volgers van ons blog,

Zaterdagochtend vertrekken Willem en Els na het ontbijt naar Cape Canaveral om Kennedy Space Center te bezoeken. Het weer is er vandaag goed genoeg voor en dan kunnen wij binnen de houdbaarheid van onze Disneykaartjes naar Magic Kingdom. Morgen is namelijk de laatste dag dat we de kaartjes kunnen gebruiken. Wij willen om 21:00 uur graag de Electrical Parade zien, dus gaan we pas ‘s-middags naar het park. Gedurende de ochtend maken Francis en ik met Julian de villa onveilig en Jac en Patrick de Walmart. De heren komen met van alles terug uit het walhalla: kleding, voedsel, speelgoed etc. Kortom, ze hebben tig plastic tasjes vol verrassingen. Waarom hebben wij thuis niet zo’n winkel? Dan doen de mannen tenminste met plezier de boodschappen!

Na een (late) lunch die uit tosti’s bestaat vertrekken we naar Disney’s Magic Kingdom. Patrick stelt de tomtom in, maar die heeft hier geregeld kuren. We maken daarom een detour door weilanden en woongebieden en komen uiteindelijk niet bij Magic Kingdom, maar bij de Disney University. Ook wel eens leuk, kom je anders nooit ;-). Even later vinden we dan toch gewoon de juiste parkeerplaats en gaan we met de monorail naar de ingang van het park.

Het is een prachtige en warme dag. Het is inmiddels bijna 16:00 uur en de zon breekt geregeld door de wolken. Het enige dat wel gelijk opvalt: de drukte. Het is natuurlijk weekend dus drukte hebben we ingecalculeerd. Het is alleen lastig manoevreren met de rolstoel door de zigzaggende menigte.

Vandaag richten we ons op Julian. Magic Kingdom is naar ons idee namelijk echt een kinderpark. Ook het Disneypark met het meeste “Disney gevoel” trouwens. Julian heeft zelf bedacht dat hij nog met Minnie Mouse op de foto wilt, dus haar gaan we sowieso opzoeken. We struinen langs het kasteel naar Adventureland.

Francis voor het kasteel

Francis voor het kasteel

Julian wil graag in een draaimolen, dus ik ga met hem in de rij voor The Magic Carpets of Aladdin. Vlak voordat we erin mogen, gaat het apparaat nog stuk, maar Julian staat geduldig te wachten tot hij het weer doet. Als het ding gaat draaien bedient Julian de hendel waarmee we omhoog en omlaag kunnen. Tot mijn verbazing zitten we steeds zo hoog mogelijk terwijl Julian de laatste tijd van alles “een beetje eng” vindt. Dit niet, hij vermaakt zich kostelijk.

We gaan gelijk daarna in de Jungle Cruise. Met zijn allen in een bootje langs nep dieren onder begeleiding van slechte grappen. Ach, we zijn in ieder geval bezig, haha. Nee hoor, die attractie is best geinig.

Olifantenpoel tijdens de jungle cruise

Olifantenpoel tijdens de jungle cruise

We gaan daarna in de rij voor Pirates of the Caribbean. 25 minuten lopen we in de haarspeldbochtjes naar de bootjes.  Francis en Julian vinden allebei de minihelling naar beneden in het donker onaangenaam (“niet nog een glijbaan”), maar voor de rest is het een aardig boottripje. In Frontierland halen Patrick en ik in verband met de wachttijden fastpasses voor zowel Splash Mountain als Big Thunder Mountain Railroad. Die laatste ging per ongeluk, maar je kunt ze maar hebben ;-).

We lopen Fantasyland binnen en daar gaan Francis en ik met Julian in It’s a small world. Ondanks dat je dan de gehele verdere dag het liedje in je hoofd hebt, vermaken we ons prima in het bootje. De mannen wachten op ons zittend in het zonnetje. Nu gaan we op zoek naar Minnie Mouse. Onderweg lopen we langs de nieuwe achtbaan in aanbouw: Seven Dwarfs Mine Train.

Seven Dwarfs Mine Train in aanbouw

Seven Dwarfs Mine Train in aanbouw

De wachttijd voor de Minnie Mouse ontmoeting is ongeveer 20 minuten en dan krijgen we Katrien Duck er blijkbaar ongevraagd bij. Julian is practisch het enige jongetje in de rij, maar dat kan hem helemaal niets schelen. Hij is dolblij met de meet and greet en knuffelt en kust mevrouw Mickey Mouse.

Julian en Minnie

Julian en Minnie

Als Patrick, ik en Julian terug zijn is het tijd om wat te gaan eten. Tegen 19:15 uur schuiven we een sandwich naar binnen met wat frietjes. Direct tegenover het restaurant in Tomorrowland ligt Tomorrowland Speedway. Patrick en Julian stappen een van de race-auto’s in en hebben samen de tijd van hun leven. Of in ieder geval Julian, die heeft ontzettend veel lol en we zien hem schaterend door de bocht komen. Patrick heeft de snelheid onder controle en Julian bedient het stuur (vrijwel de gehele rit).

Julian en Patrick in de auto

Julian en Patrick in de auto

Na dit snelgaande avontuur lopen we terug naar het kasteel voor de Electrical Parade. We hebben niet eens tijd om gebruik te maken van onze eerder gehaalde fastpasses.

Patrick en Julian voor het kasteel

Patrick en Julian voor het kasteel

Speciaal voor de gelegenheid mag Julian een lichtgevende attribuut uitkiezen. Hij kiest een Mickey Mouse met drie lichtgevend draaiende uitsteeksels. Op een andere manier kan ik het niet beschrijven. Hij vindt het een mooi ding en speelt er continu mee.

Julian met de disco Mickey

Julian met de disco Mickey

We komen op weg naar een goed plekje voor de parade toevalligerwijs een rolstoelplek tegen. We moeten nog een half uur wachten tot de parade begint. Jac zit vooraan, Julian mag op schoot en wij kunnen makkelijk over de rest van de rolstoelers heen kijken. Het is een erg leuke parade en ik vind vooral de draak indrukwekkend in zijn lichtjesverschijning. Julian zwaait naar alle Disneyfiguren en krijgt geregeld een high five van de voorbij komende dansers. Hieronder een indruk van de parade.

Electrical parade1SONY DSCElectrical parade3

Na de parade is het tijd om naar de villa terug te keren. We slalommen door de menigte en Francis zorgt dat de rolstoel niet in de trambaan op Mainstreet vast komt te zitten. Gelukkig blijven er meer dan genoeg mensen achter voor de vuurwerkshow en zitten wij binnen 15 minuten in de monorail terug naar de parkeerplaats. We vinden het allemaal een erg fijne dag geweest.

Terug in de villa zitten Willem en Els onder de lanai met een drankje. Terwijl ik de slapende Julian in zijn bedje stop is het hoge woord er al uit: ze gaan eerder dan gepland terug naar huis. En wel morgen! De gezondheid van mijn oma (Willem zijn moeder) is dusdanig verslechterd dat ze naar verwachting het einde van onze vakantie niet haalt. Daarom willen ze logischerwijs zo snel mogelijk naar haar toe. Het overschaduwt het verslag van hun geslaagde dag Kennedy Space. Waar ik nu dus eigenlijk ook niet veel over kan vertellen. Behalve dat ik weet dat ze 2 manatees hebben gezien. Lekker belangrijk….. Tenminste, in dit geval.

We maken er nog wel een gezellige avond van. We gaan gezamenlijk in de jacuzzi, drinken gezamenlijk een drankje en praten vooral erg veel. Patrick en ik houden het het langste vol en rollen pas tegen 02:00 uur ons bed in.

Nu is het dan zondag. We hebben een aparte dag in de villa. Gezellig zwemmen en ontbijten, maar ook het afscheid van mijn ouders in de ochtend. Het blijkt een week van de emoties. Vreugde om het voorgenomen huwelijk en verdriet om het naderende verlies van een dierbare….. Eigenlijk hadden we het voortijdig vertrek al verwacht, maar het is spijtig nu ze echt terug gaan. Zij vliegen om 13:52 via Washington naar Schiphol en we duimen allemaal dat ze op tijd terug in Nederland zijn.

Voor ons is het een relaxdagje villa vandaag en na het avondeten vertrekken Patrick en Jac naar Universal Orlando voor een optreden van de Blue Man Group. Ze vinden het een erg vermakelijke voorstelling en hebben het naar de zin gehad. Nu sluiten we de avond af met een spelletje en vreemde cheesesticks. Morgen zouden we wederom relaxen, maar we gaan Elmo en Grover opzoeken in Busch Gardens.

En toen waren er nog maar vijf……………..


 

 

Een vakantie van uitersten.

Zondag 6 mei 2013 is onze vakantie officieel eentje van emotionele uitersten. Jankte ik op koninginnedag nog tranen van geluk vanwege het super aanzoek van Patrick, zo jank ik ze vandaag van verdriet. Mijn oma is overleden. Helaas is zij nog voordat mijn lieve ouders geland zijn op Schiphol rustig heen gegaan. Mijn gedachten gaan de hele dag uit naar hen. Het is een vreemde situatie voor me. Er is een hele droevige situatie thuis waar ik nu fysiek ver van verwijderd ben, maar ook graag bij wil zijn. Aan de andere kant wil ik mijn eigen gezin hier niet verlaten ook vanwege mijn eigen gevoel over de droevige situatie.

In de tussentijd gaat de vakantie “gewoon” door. We vertrekken vandaag naar Tampa om naar Busch Gardens te gaan. We zijn er tegen 10:30 en lopen gelijk naar Walkabout Way. Daar komen we erachter dat Julian te jong is om walibi’s te voeren, balen! We lopen verder richting Sesame Street Safari of Fun. Julian heeft geslapen in de auto en wil met geeneen figuur op de foto, laat staan Elmo. Hij wil wel graag klimmen en klauteren.

Safari of Fun

Safari of Fun

Patrick wijst hem een springkussen en we zijn hem gelijk 30 minuten kwijt en daarna maakt hij nog een ritje in de autootjes.

Julian als chauffeur

Julian als chauffeur

Daarna is het tijd om de vogels te voeren in Lory Landing.

Vogeltjes voeren

Vogeltjes voeren

Na de vogels is het alweer tijd voor de lunch. We struinen na het eten het hele park door naar aantrekkelijke attracties. Onderweg komen we weer bij een stuk van het park waar Julian ballen kan gooien. Hij probeert er 20. Na de tiende bal gaan de omstanders dusdanig meeleven dat het wel een voetbalwedstrijd lijkt. Het ohhhhhhhhhhh en ahhhhhhhhhhh wordt van alle kanten geroepen als de bal net naast gaat. Julian wint niets, maar heeft zoveel vrienden gemaakt dat er een stel volwassenen nog verder gooit tegen betaling en toch 1 keer raak gooit. Ze laten Julian een prijs kiezen en Julian staat te springen van geluk. Een dankbaar ontvanger. Hij heeft een (angry birds) big gekozen voorbij zijn rode angry bird.

Zo lopen we het hele park door. Af en toe stoppend voor iets leuks te bekijken. Bij de achtbaan Cheetah Hunt aangekomen is de wachttijd maar 10 minuten. Patrick en ik zetten de rest van het reisgezelschap in de schaduw en staan 5 minuutjes langer in de rij voor de frontrow. Te gek. De Cheetah Hunt is echt fantastisch. We zijn daarna wel blij Julian te zien natuurlijk.

Ontmoeting na Cheetay Hunt

Ontmoeting na Cheetay Hunt

Patrick en ik gaan ook nog in de achtbaan Montu. De wachttijd is 5 minuten, oftewel die is er niet. De eerste keer backrow en de tweede en laatste keer frontrow. Toffe baan.

Patrick en ik frontrow in de Montu

Patrick en ik frontrow in de Montu

Inmiddels is het bijna 16:00 uur en Julian loopt als afsluiter nog even als een girafje door de souvenirwinkel.

Julian eet tosti

Julian als girafje

Terug in de villa houden we een kleine bbq en krijgen Julian deze keer wel aan een heerlijke maiskolf.

Julian aan de mais

Julian aan de mais


 

 

VIP Tour Universal Orlando: een dagje alleen samen….huh?

Hallo fijne (mee)lezers, even een wat laat verslagje. Sorry daarvoor. Bedankt voor alle meelevende reacties ten aanzien van het verlies van mijn beppe (oma).

Woensdag 7 mei staat al lang gepland en daar valt (gelukkig) niet van af te wijken. Patrick en ik hebben een speciaal dagje alleen samen. Wij zijn een dag V.I.P. in beide parken van Universal Orlando. Het is een verlaat verjaardagskado voor Patrick en beide ouderparen hebben het destijds met mij gegeven. De tour kost ook aardig wat centjes, dus we gaan vol verwachting ‘s-ochtends op weg.

Door de stoplichten (allen op rood), de drukte bij de parkeerplaats van het park en een asociale bezoeker die de hele boel afsnijd om vervolgens toch achter ons terecht te komen, zijn wij om 10:03 uur bij de afgesproken plek. 3 minuten te laat. Je kunt ook zeggen dat we eerder weg hadden moeten gaan, maar wij zullen dat uiteraard nooit bevestigen ;-).

Onze gids voor vandaag is Cyndi. Een vrouw van middelbare leeftijd, geboren en getogen in Key West. Wij zijn de enige 2 personen in de tour. Heerlijk! We worden ontvangen in een kamertje, krijgen wat te drinken, ontvangen onze pasjes, maken even kennis en gaan vrij snel daarna op pad. We beginnen in Islands of Adventure en bij de attractie Spiderman. Deze attractie is onlangs helemaal vernieuwd. Scenes zijn opnieuw opgenomen, de speakers in de wagens zijn verbeterd, beeldkwaliteit is mooier, kortom: Spiderman gaat met zijn tijd mee. We gaan door heel wat achterdeuren en Cyndi vertelt leuke weetjes over de attractie. Waaronder dat het creatieve brein achter Marvel, meneer Stan Lee, meerdere keren als voorbijganger in de 3D film verwerkt zit. Echt super grappig om te weten, omdat wij hem nu inderdaad 4 maal voorbij zien komen terwijl wij daar eerder nooit op gelet hebben, laat staan hebben gezien. Wij vonden het weer een onwijs leuke rit, zeker met al die verbeteringen die heel duidelijk te zien zijn. Na de rit mogen we een kijkje nemen in de ruimte waar de monteurs de 24 wagens van deze attractie onderhouden. Elk zijn ze zo’n $ 2.000.000 waard.

Daarna is het tijd mijn angst onder ogen te zien, Dr. Dooms Fearfall. Waarom het zo heet weet ik niet, want je valt niet, je wordt juist omhoog geschoten. Cyndi’s redenering geeft de doorslag, als ik het helemaal niets vind duurt het in ieder geval maar 35 seconden. Ik denk “daar zit wat in”. Uiteindelijk is het helemaal niet zo eng als ik dacht, maar ik gil wel harder dan het meisje van 9 dat naast me zit, hmmm….. Een gekkigheidje aan deze attractie is trouwens dat de hoogte ervan elke rit verschilt. Het is afhankelijk van het gewicht van de personen die erin zitten. Als er meer (dikke) volwassenen in zitten gaat hij een stuk hoger dan wanneer er kinderen bij zitten. Hij heeft dan namelijk meer kracht nodig om af te vuren en zal door die kracht hoger de lucht in gaan.

Door weer een andere sluipdoorkruipdoor route zitten we even later op de achterste rij in de achtbaan Hulk. Cyndi regelt de hele dag alle beste plaatsen voor ons zonder in de rij te hoeven staan. Fantastisch. Vooral hoe de mensen naar ons kijken die wel al een hele tijd in de rij staan te wachten. Ik zou mezelf er zo tussen kunnen zien staan, haha. Met precies dezelfde blik uiteraard :-P.

Dat is de laatste attractie die we doen in het gedeelte Marvel Super Hero Island. De tekenaar van alle superhero’s in dit gedeelte (ene Adam) had trouwens de opdracht de tekeningen niet te signeren. Er vanuit gaande dat hij die opdracht netjes had uitgevoerd zijn de tekeningen geplaatst. Daarna bleek echter dat hij ze stuk voor stuk wel degelijk getekend heeft, verstopt in de tekeningen zelf. Wolverine heeft bijvoorbeeld een “adam” op zijn rechtervoet en de Hulk heeft hem tussen zijn duim en wijsvinger. Wat zal die tekenaar daar een lol aan beleefd hebben (of nog steeds), dat zijn tekeningen daar nu hangen met zijn ongewenste handtekening erop.

Patrick en ik worden een beetje verbaasd geleid naar Seuss Landing. We mogen vooraan in de attractie Cat in the Hat. Een kinderritje, maar eigenlijk vermaak ik me wel, haha. Daarna lopen we verder naar het gedeelte The Wizarding World of Harry Potter. Ondertussen blijft Cyndi maar leuke en interessante weetjes vertellen over de gebieden in het park en de attracties. Onze gids krijgt alle bijzonderheden binnen het park binnen via haar pager, maar even later toch nog niet dat The Forbidden Journey even helemaal plat ligt. Volgens zeggen is er iets aan de hand met een gast, maar het fijne komen wij er niet van te weten. Voor de grap mogen we nog een kinderattractie in: frontrow in de Flight of the Hippogriff. We hebben plezier in dat voor een kind toch wel snelgaande karretje en komen er bijna giechelend uit.

Patrick en Nienke voor het kasteel in Wizarding World of Harry Potter

Patrick en Nienke voor het kasteel in Wizarding World of Harry Potter

Beide banen van Dragon Challenge overleven we en daarna weer terug naar The Forbidden Journey. Het kasteel is trouwens helemaal leeg. Slechts een omhulsel. De daadwerkelijke attractie rijdt door een wit gebouw schuin achter het kasteel. Het gebouw kun je wel degelijk zien, maar valt door zijn kleur niet op.

Kasteel

Kasteel Hogwarts

Na de attractie The Forbidden Journey lopen we verder naar het gedeelte Jurassic Park. We lopen langs een stel palmbomen waar we al veel vaker langs gelopen zijn. Door Cyndi’s verhaal kijken we er nog eens goed naar. Het is één stam waar wel tien individuele stronken palmbomen uit groeien. Het is een heel merkwaardig stukje natuur die niemand opvalt! Deze boom kostte het park $ 75.000 en werd met behulp van hijskranen geplant. De eigenlijke bestemming van deze wandeling is natuurlijk Jurassic Park River Adventure. Zonder dat onze gids daar weet van heeft is deze echter gesloten vanwege onderhoud. Wij vinden het erg jammer, omdat we deze eerder deze vakantie niet gedaan hebben. We dachten dat we hem vandaag wel zouden doen namelijk.

Het is tijd voor lunch. Ze hebben op ons verzoek een reservering gemaakt bij Mythos.

Lunch bij Mythos

Lunch bij Mythos

Het eten is inderdaad erg lekker. Patrick eet zelfs vegetarisch! We hebben een uurtje om te zitten, te eten en een drankje te doen en daarna ontmoeten we Cyndi weer voor de deur van het restaurant. Via een onbekende route lopen we direct naar het andere park, Universal Studio’s. Dit is het oudste park van de 2. Cyndi werkt hier al zo lang (20 jaar) dat zij de bouw van Islands of Adventure nog heeft meegemaakt. Ondertussen probeert Patrick al een hele tijd een bevestiging los te weken dat het nu in aanbouw zijnde gedeelte in Studio’s ook een Harry Potter thema heeft. Geen succes. Als Cyndi het al weet dan laat zij daar niets over los. Ook omdat zij dat niet mag, geeft ze aan. In onze rit omhoog in Dragon Challenge zagen wij echter een duidelijke spoorlijn van het ene naar het andere park lopen en die dag erna wordt het (eindelijk) publiekelijk bekend gemaakt door Universal. The rumours were true 😛

We beginnen in Studio’s achter de schermen. In Universal Studio’s worden naast dat er een pretpark is, ook tv-opnames gedaan, films opgenomen en videoclips gemaakt. Een voobeeld daarvan is bijvoorbeeld Final Destination 4 of de clip van Creed, Sacrifice. Is de kantoren achter het aprk is ook een school gevestigd waar wij een kijkje mogen nemen. Digital Animation & Visual Effects School, oftewel DAVE school. Hier volgen personen van alle leeftijden een opleiding van een jaar waarin zij leren 3D animatie te maken. Er starten ieder jaar meerdere klassen en de opleiding kost $ 33.000. Dat lijkt prijzig, maar daarna kun je aan de slag in de filmindustrie, televisiewereld, maar ook als game-ontwikkelaar. De school staat zo goed aangeschreven dat 85% van de geslaagden direct benaderd wordt voor een baan en het starters salaris is minimaal $ 60.000. Het is echt superinteressant mee te mogen kijken met waar de leerlingen mee bezig zijn. In de gangen van de school hangen veel filmposters van films waarin geslaagden van de opleiding hebben meegewerkt. Bijvoorbeeld hebben 45 van de DAVE school geslaagden meegewerkt aan Captain America en ongeveer datzelfde aantal aan Iron Man 3.

Hierna is het weer tijd voor attracties. Patrick en ik gaan voor het eerst in Dispicable Me, echt een super leuke attractie. Ik hou niet heel erg van simulatie (dat kan mijn maag niet aan), maar deze attractie is het echt waard. Patrick vond hem veel humor hebben. Ik vind hem zelfs leuker dan Simpsons.

Voorkant Dispicable Me

Voorkant Dispicable Me

We doorlopen het park met ondertussen veel informatie van de gids over het park. We zitten frontrow in The Mummy, ik sta weer eens doodsangst uit op de takel frontrow Rip Ride Rockit, we verslaan de rest (omdat we nu weten hoe het moet) in Men in Black en genieten heel even een rustiger ritje in E.T. De laatste is trouwens de enige resterende oorspronkelijke attractie in het park. Het is ook de eerste attractie dat Cyndi ook instapt met ons. Als afsluiter gaan we nog Terminator 3D bekijken. Inmiddels zijn we een beetje moe van al dat gewandel (ongeveer 7 kilometer), informatie en een overkill aan snelle ritjes. Het is bijna 17 uur en Cyndi neemt daarom afscheid van ons. Wat een geweldige dag. We besluiten geen gebruik te maken van onze reservering bij Margarithaville en lekker naar de villa terug te gaan.

Met een omweg en een diepvriespizza teruggekomen blijken Jac, Francis en Julian ook een hele fijne dag te hebben gehad. Ze zijn ook naar de nabij gelegen speeltuin geweest.

Julian en oma in de speeltuin

Julian en oma in de speeltuin

We gaan die avond lekker zwemmen en kletsen, bubbelen en doen een spelletje.

Zwemmen

Zwemmen

Wat een tegenstelling. Een hele fijne vakantiedag, maar ook veel berichten van de verdrietige situatie thuis. We denken aan jullie! Tot morgen.


 

 

De laatste dagen in vogelvlucht!

Hoi geduldige mee-genieters,

Het is even een paar dagen stil geweest van onze kant. De vakantie komt aan zijn eindje en daarom de afgelopen 3 dagen (woensdag, donderdag en vrijdag) even versneld. We hebben in die dagen ook weinig gedaan, dus dat moet lukken :-P.

Na onze geweldige V.I.P. tour in Universal Orlando hebben we woensdag een shopdag ingelast. ‘s-Ochtends zijn we lekker aan hrt zwemmen en in de loop van de middag gaan we naar de Florida Mall. We struinen langs de winkels, kopen kleding, games en ook mijn verlovings- en tevens trouwring! Jippie! Hij is echt heel erg mooi, ik ben er superblij mee :-). Gedurende deze vakantie en vooral vandaag kopen we bijna een koffer vol schoenen. Eerder die dag heeft Julian al een stel Mickey oren afgedwongen 😉

Schoenen aanwinst!

Schoenen aanwinst!

En eerder die dag heeft Julian al een stel Mickey oren uitgezocht.

Mickey en Mickey

Mickey en Mickey

De donderdag erna staat vooral in het teken van de bekerfinale. In de ochtend gaan we nog met zijn allen naar de Walmart om wat resterende boodschappen te doen en die middag kijken we op de gigatelevisie in de woonkamer de bekerfinale AZ-PSV. Waar de technologie al niet voor staat, haha. We eten wat we nog over hebben en zwemmen die dag veel. Het is inmiddels 88 fahrenheit, oftewel 31 graden celsius. Heerlijk relaxed dagje. In de namiddag ga ik nog even Julian even naar het speeltuintje.

Julian op Dino

Julian op Dino

‘s-Avonds hoor ik geritsel in de struiken naast het zwembad, maar met onze zwarte huis-slang is dat niet ongebruikelijk. Ik vind het echter heel veel lawaai en Patrick gaat op onderzoek uit. Het is een gordeldier!! 1 van de 4 die ik deze vakantie gezien heb!! Gordeldierminded als ik ben vind ik dit natuurlijk super, maar ook Patrick vindt het bijzonder. De armadillo is nog verbazingwekkend groot en snel, log als hij is.

Vrijdag vertrekken we in de ochtend naar St. Petersburg. We bezoeken The Pier en gaan met een boottochtje mee.

Julian als kapitein op de boot

Julian als kapitein op de boot

Bruine pelikaan

Bruine pelikaan

Visarend op nest tijdens de boottrip

Visarend op nest tijdens de boottrip

Het type woning aan de wateren van Tampa Bay

Het type woning aan de wateren van Tampa Bay

The Pier St. Petersburg vanaf de boot

The Pier St. Petersburg vanaf de boot

Na de korte cruise vertrekken we naar Fort Desoto. Een strand aanrader gegeven door Rick en Mandy. Het strand is prachtig, maar het is zoooooo heet vandaag (92 graden Fahrenheit/33 graden Celsius) dus het is maar een kort bezoekje.

Julian op North Beach in Fort DeSoto

Julian op North Beach in Fort DeSoto

Even over 17.00 uur vertrekken we weer richting de villa. Als we er bijna zijn pakken we nog onze laatste kans om eens bij Red Lobster te eten. Dat is nog iets wat Patrick van zijn to do list wil schrappen en dat blijkt een erg goed idee. We eten er heerlijk en Julian doet zich als een soort jong vogeltje (met snaveltje open) te goed aan zijn papa’s garnalen. Als afsluiter dus de beste maaltijd van de gehele vakantie, als dat geen afsluiter is.

Eten bij Red Lobster

Eten bij Red Lobster

Morgen weer naar Nederland…..


 

 

Met een niet erg plezierige vlucht veilig thuis.

Hoi lieve allemaal,

Zaterdag is het de dag voor de terugvlucht naar Nederland. We zijn van plan eerst nog een halve dag Seaworld te doen, maar gezien de hitte besluiten we daarvan af te zien. Het is wordt vandaag 34 graden en we hebben allen geen zit oververhit en klef in het vliegtuig te stappen. In plaats daarvan nemen we zwemmend en inpakkend rustig afscheid van de mooie villa. Zelfs Julian wil bij mij op het luchtbed op zoek naar gekko’s op het gaas (“hagelwisje, waar ben jeeeeeeee?”). Ik moet een hele strategie uitstippelen om onze koffers goed in te pakken en er uiteraard op zitten om ze te dicht te krijgen.

We gaan net op het juiste moment weg, want het aantal vliegen, mieren, torren etc. in de omgeving neemt toe. Toen wij in St. Petersburg naar de pier liepen moesten we ons al letterlijk door de “lovebugs” slaan om daar te komen. Ze doen niets, maar prettig is anders. Desondanks zouden we net zo lief nog een week langer genieten van het heerlijke weer, de fantastische parken en de bijzondere diersoorten en het gezellige samenzijn natuurlijk.

Voor 14:00 uur gaan we richting vliegveld. Om 19:00 uur vliegen we via Dublin naar huis. Het lijkt vantevoren lang wachten op het vliegveld, maar dat valt allemaal erg mee. Nadat we iets hebben gegeten gaan we door de douane. Daarna is het inmiddels al bijna 17:00 uur.

Ons vliegtuig vertrekt bomvol en op tijd. In het begin van de vlucht ervaren we hevige turbulentie en tot ons erg onprettige verrassing een zo gezegde “luchtzak”. Gelukkig zaten we allemaal in de gordels, want anders hadden we misschien tegen het plafond van het vliegtuig gezeten. Zeker weten doen we dat niet uiteraard, maar we kwamen in ieder geval los van onze stoel. Patrick houdt normaal wel van dit soort attracties, maar in het vliegtuig zit hij er niet echt (of eigenlijk echt niet) op te wachten. We zijn er allemaal een beetje ondersteboven van en blijven een soort angst houden dat het nog een keer gebeurd. Het gegil van dames, gehuil van kinderen en het redelijk aantal kotsende passagiers maakt de ervaring er niet beter op. Maar goed, we overleven het.

Het eten wordt vanwege alle turbulentie veel later dan gepland uitgedeeld en is daardoor echt niet te eten. Normaal gesproken is het eten in een vliegtuig geen hoogstandje en ook de nog steeds rondhangende kotslucht maakt het niet aantrekkelijker, haha Dan maar alleen de voorverpakte zoute crackertjes. Julian valt in slaap en slaapt zowaar 4 uur! De laatste 2 uur van de vlucht zijn uiteindelijk wel rustig en dan kunnen we ook met een gerust hart naar het toilet. Zondagochtend om 08:00 uur (plaatselijke tijd) zijn we op Dublin, waar om 11:30 uur onze laatste vlucht vertrekt. Deze vlucht vertrekt iets later, zit ook bomvol, maar de vlucht zelf is heerlijk rustig. Julian slaapt de gehele vlucht en ook doe een powernap.

Even over 14:00 uur landen we op Schiphol. Daar staan onze taxi’s al op ons te wachten. Jac en Francis rijden weer met hun buurman mee terug en wij worden door mijn ouders gereden. In de auto hebben we het over de crematie van mijn oma die ik helaas gemist heb en natuurlijk over de vakantie. Als we thuis zijn ga ik snel wat boodschappen doen, gaan we nog even naar Patrick zijn ouders om zijn zus te begroeten en drinken we nog een drankje bij de buren nadat we hen hebben bedankt voor de zorg voor onze konijntjes en ons enige (vet)plantje.

Wat een bijzondere vakantie is het geweest. Eentje met hoogtepunten en helaas ook een dieptepunt, maar vooral een heerlijke en fijne vakantie. We willen jullie allemaal bedanken, omdat jullie onze vakantiebelevenis nog leuker hebben gemaakt met jullie reacties. Vandaag is het maandag. Ik zit met Julian thuis in de stapels was en Patrick, Jac en Francis zijn vandaag zelfs alweer aan het werk. Het gewone leven heeft ons weer in zijn greep en het is een hele omschakeling zo. Aan alle fijne dingen komt echter een einde en daarom kunnen we ook zo ontzettend van die fijne dingen genieten :-). Dag allemaal, hopelijk tot snel!

Deze had ik julie nog te goed:

Mijn prachtige verlovings- en tevens trouwring

Mijn prachtige verlovings- en tevens trouwring

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: