Wij2indeUSA Weblog

Onze vakanties in de States

Gearriveerd!

op 27 september 2014

Hallo allemaal,

Nu is dan toch echt zover. We hebben er zo lang naar uitgekeken, plannen gemaakt en voorpret beleefd, maar vrijdag 26 september is toch echt aangebroken. We hebben onze jongens rond 04.45 uur uit bed gehaald, zijn lief uitgezwaaid door Jac, Francis en onze “waakhond”, hebben uiteindelijk toch een plekje gevonden op lang parkeren en maken een beetje haast om nog redelijk op tijd bij de gate te zijn. Bij het inchecken geeft de grondstewardes namelijk aan dat we eigenlijk al om 07.30 uur bij de gate hadden moeten zijn (we zijn om 07.40 uur aan het inchecken). Uiteindelijk komen we met een omweg (betalen bagage bij de servicebali, inchecken kinderwagen bij odd sized bagage) bij de gate aan en zijn we helemaal niet te laat, laat staan de laatsten.

Dan de vlucht. Wij hadden voor € 50,- een duoseat geboekt, maar al vernomen dat dat niet door kon gaan. Echter is de vlucht blijkbaar toch niet vol geboekt en hebben wij een stoel extra. Heerlijk! En gratis :-). De vlucht zelf is lang, héél lang! Vraag maar aan Julian die ons minimaal 63 keer heeft gevraagd: “zijn we er al bijna?” Ruim 10 uur vliegen we erover naar Orlando met Arke, maar oh oh wat hebben onze jongens het voorbeeldig gedaan.

Casper heeft weliswaar gekrijst bij het verschonen van zijn luier. Pure doodsangst doorstond hij op dat bijzonder pietepeuterige plankje in de toilet, iemand wel eens op gelet?. Voor het overige heeft hij geslapen, gegeten en het hele vliegtuig volledig ingepakt. Wij maar denken “niemand let op ons”, maar bij het uitstappen blijkt dat toch anders. Heel wat passagiers geven complimenten en anderen geven die kleine lieverd een aai over zijn bol omdat hij zo zoet is geweest.

Casper als zijn vrolijke zelf

Casper als zijn vrolijke zelf

Dan Julian. Op wat gezeur over de lengte van de vlucht na, ook een topper. Spelletjes gedaan, (halve) filmpjes gekeken, slaapie gedaan en een praatje met de stewardessen gemaakt (uiteraard). Nou ja, een praatje, Julian maakte een van de stewardessen even duidelijk dat hij dacht dat ze stonk: “Je stinkt”. Ïs dat niet de vuilnisbak die je ruikt”. “Nee, dat ben jij!”. Haha.

Julian op de heenreis

Julian op de heenreis

Dan moet ik nog zeggen dat we zelden zo’n rustige vlucht hebben gehad (het lampje riemen vast is na het opstijgen en voor het landen niet een keer aangegaan) en dat de stewardessen van Arke echt super waren. Ze maakten het ons zo makkelijk mogelijk, ze hadden interesse voor alle kinderen, gingen compleet mee in het spel gespeeld door een jongen met down, waren vriendelijk en kwamen steeds hun afspraken na. Compliment van ons, echt top. De stoelen: ook zonder comfortclass, erg goed te doen.

Uiteindelijk komen we natuurlijk toch redelijk gaar het vliegtuig uit, het blijft ruim 10 uur vliegen. Patrick heeft een kortdurend meningsverschil met National (en uiteindelijk zijn we $300 dollar lichter), daarna rijden in de stromende regen in de file naar de villa (hoe Hollands!) en doen onderweg snel wat boodschappen. Bij de villa aangekomen blijkt de pool overstroomt en groenig door de hevige regenval, maar daar wordt aan gewerkt door de overburen. Top! We vinden een ontzettend attent presentje van de eigenaar.

Het is toch echt onze honeymoon :-)

Het is toch echt onze honeymoon 🙂

Ook ligt er nog een lading bier van de vorige huurders. Natuurlijk plonzen we nog even in het zwembad zodra Casper op bed ligt en Julian bedwingt met veel plezier zijn opblaaskrokodil.

Advertenties

18 responses to “Gearriveerd!

 1. Saskia schreef:

  Hoe Heerlijk is dit….jullie zijn er!! En inderdaad leuk om op je honeymoon nog een cadeautje te krijgen ook :). Geniet er maar lekker van zou ik zeggen wij lezen graag mee.
  Have Fun!!

 2. Teleton schreef:

  Dat is pas een fijne overtocht! De deceptie kwam pas bij National, het kan toch niet zo zijn dat je moet bijbetalen? Wat een pech…..

  • wij2indeusa schreef:

   Ik wilde gebruik maken van de Emerald upgrade, maar dat scheen niet te kunnen met de kortingscodes die ik had gebruikt. Ik kreeg wel een upgrade naar een full-size, maar niet naar een 7-persoons. En die hebben we wel nodig, aangezien mijn ouders dinsdag ook komen. (Kosten $10,99 per dag)

   • Teleton schreef:

    Ahh…jammer! Maar het heeft niets met de kortingcodes te maken. De upgrade mythe van National neemt helaas op fora steed grotere vormen aan. Emerald leden krijgen van National de keuze uit een door hen geselecteerd aanbod auto’s waarbij je er op mag rekenen dat je tenminste één klasse hoger krijgt dan je hebt gehuurd. In jullie geval is dat waarschijnlijk van een midsize naar een fullsize. Als je geluk hebt, bevat de selectie zelfs nog grotere modellen, maar strikt genomen heb je hier geen recht op. Voor Emerald Executive leden geldt dat zij zelf een willekeurige auto mogen kiezen, uitgezonderd de Special Collectie. Op Sanford kent men geen geselecteerde rijen en krijg je een auto toegewezen door de medewerker.

    Driehonderd dollar extra is natuurlijk niet leuk, maar ze draaien je gelukkig geen poot uit. Voor hetzelfde geld laten ze je de geldende huur van de midsize annuleren en brengen ze je de kosten van de ter plekke geldende huurprijs voor een Minivan in rekening, dan ben je echt veel duurder uit. Geniet lekker van jullie vakantie!

   • wij2indeusa schreef:

    Zo is het, ik heb er wel nog even een mailtje aan gewaagd. Nee heb je, ja kun je krijgen 😉

 3. Jac en Francis schreef:

  Heerlijk dat het zo goed is gegaan met de jongens in het vliegtuig, en het was zeker een lange zit want wij hadden de vlucht gevolgd.
  Nog een paar daagjes lekker genieten met jullie gezinnetje, want vanaf dinsdag wordt het drukker, en misschien nog wel gezelliger. Allen een dikke knuffel.

 4. Aart en Marga schreef:

  Gelukkig dat jullie weer veilig zijn aangekomen, geniet ervan en heel veel plezier.

 5. Anita schreef:

  Fijn dat de reis met Arke bevallen is. Lachen om Julian zeg met z’n opmerking voor de stewardess en dat verschoon plankje is me inderdaad wel eens opgevallen in die kleine ruimte. Heerlijk genieten nu want jullie zijn er eindelijk na zo lang wachten. Veel plezier

 6. Yvonne schreef:

  Nu kan de Fun beginnen! Grappig dat kinderen altijd zo “direct” zijn, wel lachen natuurlijk 😉
  Grtz.Yvonne

 7. Rick Oldersom schreef:

  He jullie zijn er, jammer van de auto huur, maar nu snel in de vakantie modus..
  Bij National doe ik altijd’ als je niets vraagt mag alles’ en rij naar de Booth daar zie ik wel 🙂

  Nu vakantie jongens, we zien elkaar later, wat goed van Julian en Casper, daar kunnen jullie SUPER TROTS op zijn !!

 8. Roderik en Esther schreef:

  En nu……heerlijk genieten! Een paar mooie weken in het vooruitzicht! Geniet er van!

 9. elstemeerman schreef:

  Lieverds, De kop is eraf. Goede vlucht gehad met zorgzame stewardessen. Het kan niet beter! Wij kijken uit naar jullie avonturen. Op de verhalen van ons moeten jullie nog even wachten. Een mooie tijd samen, ook vanaf dinsdag met Jac en Francis. Knuffel (opa) Willem en (oma)Els. 👋🎆🏊🍼🍦🍊🍓

 10. jackie (tess bij het orlando forum) schreef:

  Wat heerlijk de vakantie kan beginnen,en een dikke tien voor de kindjes,heerlijk zo ongedwongen.
  Nu heerlijk eerst even bijkomen en dan heerlijk gaan genieten.

  Ik ga jullie volgen hoor,veel plezier allemaal.

  Groetjes van Theo en Tess (jackie).

 11. Heleen schreef:

  Nou een goed begin is het halve werk. Dit wordt vast een supervakantie!!. Lekker genieten.

 12. minnekepeeters schreef:

  Blij te lezen dat jullie een voorspoedige reis hebben gehad. Met 2 kleine kindjes is dat altijd afwachten. Ik weet zeker dat het probleem van het zwembad snel opgelost zal zijn. En dat glaasje Cava zal zeker smaken na zo een drukke dag. Groetjes

 13. gergroejo schreef:

  Jullie zijn er en hebben het stokje van ons overgenomen.
  We hebben nog uitgekeken naar jullie ,want wij zijn die dag met Arke teruggegaan.
  Ja wij zeiden nog niet leuk als je ariveerd met die regen.
  Geniet er van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: