Wij2indeUSA Weblog

Onze vakanties in de States

Een geslaagde dag Universal Studio’s

op 30 september 2014

Hallo allemaal,

De nacht was redelijk onrustig, maar uiteindelijk slapen we wel allemaal tot 05:30. Tegen 07:00 uur gaat Casper weer verder slapen en gaat Patrick boodschappen doen voor het ontbijt. Ik ren nog tevergeefs met mijn camera achter de canadese kraanvogels aan, morgen misschien meer geluk. Om 09:30 uur vertrekken we ondanks de weersverwachting naar Universal Studio’s. Het lijkt druk te zijn, maar dat blijkt later mee te vallen. De zon breekt door en we bereiden ons voor op een hele warme dag.

Julian is de ochtend nog steeds een beetje uit zijn hum door zijn ongeluk van gisteren. Hij kan niet pijnloos bijten en heeft ook nog pijn aan zijn lip. Hierdoor durft en wil hij met geeneen van zijn helden op de foto. Zelfs Gru van Verschrikkelijke Ikke niet. Patrick en ik zijn nog nooit in Transformers: The Ride 3D geweest. Patrick stapt in de single riders lane en hij staat veel eerder dan ik had verwacht weer buiten. Ik was ondertussen met Julian op weg naar een overheerlijk ijsje met sprinkles. Het heet eigenlijk een shake maar je moet echt superpowers hebben om ook maar een druppel door het rietje te krijgen.

Afgezien van Patrick zijn ervaring drie blokken om te lopen om ons terug te vinden, vindt hij de attractie zelf wel heel geslaagd.

Ingang Transformers: The Ride

Ingang Transformers: The Ride

We lopen langs het nieuwe Harry Potter gedeelte. Tenminste, we lopen er bijna echt langs, want je moet echt opletten om de ingang te vinden naar Diagon Alley.

Buitenkant Diagon Alley

Buitenkant nieuwe Harry Potter gedeelte

Diagon Alley zelf is echt prachtig gemaakt. Alle winkels, Gringotts Bank, eet- en drinkgelegenheden en ook de Owl Post zien er ontzettend mooi uit. We lopen een rondje door Diagon Alley en besluiten daar meer tijd te besteden als we er met zijn tweeën zijn.

Diagon Alley

Diagon Alley

Weasleys Wizard Wheezes

Weasleys Wizard Wheezes

Ingang Gringotts Bank

Ingang Gringotts Bank

We lopen verder naar de The Simpsons Ride. Julian wil daar wel in met mama, maar eenmaal onderweg op de virtuele achtbaan vindt hij het toch een beetje eng. De laatste 20 seconden houd ik daarom op verzoek zijn oogjes dicht. In de avond etend aan tafel vraagt hij nog dingen over die attractie “waarom dacht die grote baby dan dat wij zijn speentje waren?”. Het heeft toch wel indruk gemaakt. We eten een eigenlijk best heel lekkere burger bij Krusty Burger en daarna kiest Patrick een attractie voor Julian die een stuk rustiger is: Kang & Kodos Twirl ’n Hurl. Julian vindt het mooi.

Draaimolen valt in de smaak

Draaimolen valt bij Julian in de smaak

Patrick en ik hebben even later een uurtje verplichte rust, omdat Julian niet weg te slaan is bij het speelgedeelte Curious George goes to Town. Het voordeel van onze zitplaats is dat er 2 grote ventilatoren staan. Casper is inmiddels even in slaap gevallen.

Julian als chauffeur

Julian als chauffeur

Julian gaat daarna voor het eerst in zijn jonge leventje in een achtbaan. Met Patrick stapt hij in de Woody Woodpecker’s Nuthouse Coaster.

Frontrow in zijn eerste achtbaan

Frontrow in zijn eerste achtbaan

Na deze heerlijke zonnige dag Universal Studio’s vertrekken we weer richting villa. Patrick rent op weg naar buiten nog even de Hollywood Rip Ride Rocket achtbaan in. Terwijl we wachten zoekt Julian een Minion naar zijn smaak uit (uit Verschrikkelijke Ikke) die vanavond uiteindelijk heerlijk bij hem in bed zal liggen.

Tegen 15:30 plonzen we met zijn allen in het zwembad. We denken af te koelen, maar het zwembad blijkt best wel erg warm te zijn. We worden het zwembad uitgejaagd door onweer en de dan aan het werk gaande poolboy vertelt ons dat er een “flood alarm” is vanavond. Oh jee. Het is sindsdien inderdaad niet meer gestopt met regenen, maar we zijn nog niet weg gespoeld. Ook met regen vermaken we ons uitstekend. Julian eet tenminste weer met de pot mee en zijn lip heelt al goed. Casper is blij dat hij weer heerlijk uitgebreid op zijn buik kan liggen.

Morgen arriveren Jac en Francis. Ze vetrekken een paar uur later dan gepland, maar dat mag de pret niet drukken. Tot morgen!

 


5 responses to “Een geslaagde dag Universal Studio’s

 1. Suus schreef:

  Een leuke dag gehad. Ik kan je zeker Diagon Alley adviseren. :-)!
  En voor wat betreft die Krusty Burgers….. mmmmmmmmm IK WIL TERUHUG!!!!

  Hopelijk zijn jullie nog steeds niet weggespoeld!

  Groetjes,
  Suus

 2. Yvonne schreef:

  Gelukkig dat het al iets beter gaat met de kleine patient;-)
  HP is inderdaad fantastisch, het is allemaal zo mooi gemaakt.
  Enne…. dat buitje is zo over;-)
  Grtz.Yvonne

 3. Ramon Joosten schreef:

  Dat ziet er gaaf uit. Vervelend dat Julian een ongelukje gehad heeft, maar als ik de één na laatste foto zie, lijkt hij het alweer vergeten te zijn.
  En net op tijd weer terug in de villa voor de stortvloed losbarst.

  Hopelijk blijft het weer een beetje meewerken de komende tijd.

  Groeten,
  Ramon

 4. Rick Oldersom schreef:

  Gelukkig heeft Julian zich al weer heerlijk vermaakt, ondanks zijn gevoelige lip en tandjes.. BIKKEL!! Jullie hebben een heerlijke dag gehad, overigens komt er de komende weken weer mooi weer aan!!

 5. Weer een super dag.
  En fijn dat het alweer iets beter gaat met julian.
  Veel ijsjes ieten is het zo beter:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: