Wij2indeUSA Weblog

Onze vakanties in de States

Dag 7: Een halve dag extreem rustig Seaworld.

op 3 oktober 2014

Vandaag is het net alsof het al weken achtereen prachtig weer is. Zonovergoten Orlando en daar worden we blij van :-). Dat blij worden mocht ook wel na een redelijk kort nachtje. In de ene slaapkamer vanwege een jetlag en in de andere slaapkamer vanwege een ondeugend mini Lemmensje die de slaap na 04:45 niet meer wilt vatten. Julian slaapt goed en dat moet ook wel. Gisterenavond trof ik hem namelijk naast zijn (redelijk hoge) bed aan en van de val eruit had hij niets meegekregen. Bizar.

We vertrekken met de Toyota tegen 08:30 uur en onderweg bij Denny’s. Helemaal vol(daan) stappen we weer in de auto en vervolgen onze weg naar Seaworld. Aanstaande zaterdag gaan we er een guided tour doen, maar even sfeer proeven in dit fijne park is nooit weg. Rond 09:45 uur parkeren we de auto op een wel erg lege parkeerplaats. Zo niet uitgestorven. Eenmaal door de ingang van het park blijkt het inderdaad wel erg rustig, heerlijk!

In alle rust maakt Julian ook foto's

In alle rust maakt Julian ook foto’s

Waar zullen we heen gaan?

Waar gaan we heen?

We beginnen gewoon bij het eerste dat we tegenkomen: Skytower. Het is weer even genieten van het uitzicht. Jammer alleen dat alle ramen nu beplakt zijn. Kijken gaat prima, maar fotograferen is daardoor onmogelijk geworden.

Met zijn allen in Skytower

Met zijn allen in Skytower

Als we de toren uit komen zitten we 10 minuten voor aanvang van de huisdierenshow in Seaport Theater. Het moet gewoon zo zijn dat het hele park naar dezelfde show kijkt, want de zaal zit nog redelijk vol. Ik blijf het een echt vermakelijke show vinden en ook de rest verveelt zich geen moment. 20 Minuutjes knappe kunstjes kijken waarvan je niet wist dat je kat, hond, rat, big, stinkdier (alsof iemand die thuis heeft) dat kon.

Uitgestorven ingang van Seaport Theater

Uitgestorven ingang van Seaport Theater

Daarna besluiten we naar Antartica te lopen. Het nieuwe gedeelte van Seaworld waar we allemaal nog niet geweest zijn. Het is een vreemde gewaarwording om met 32 °C te midden van ijsschotsen te lopen.

Ingang gedeelte Antarctica

Ingang gedeelte Antarctica

Patrick loopt een rondje extra met Casper en de rest gaat in de rij voor Penguin Encounter. De rij van 15 minuten. We kiezen de milde variant van de attractie. We maken kennis met een kleine pinguin Puck genaamd. We zitten in een bijzondere kar en zien Puck opgroeien, een storm doorstaan en een achtervolging met een vijand overleven.

Puck de pinguin

Puck de pinguin

Net op het moment dat Julian het niet meer aan kan omdat hij het eng vindt, zijn we bij de real life pinguins en verdwijnen zijn beginnende tranen als sneeuw voor de zon. Wat hier wel toepasselijk is, want bij die pinguinverblijven is het onwijs koud. Ze hebben wel prachtige verblijven, kunnen lekker diep duiken en ze zijn super goed te bewonderen. We vinden het allemaal mooi.

Pinguins kijken

Pinguins kijken

Julian is zo in de ban van Puck dat hij naderhand dolblij is met de Puck die hij na een korte smeekbede van opa en oma krijgt. Puck is het helemaal :-).

Patrick en ik besluiten tot slot nog even een verfrissend nat pak te halen bij Journey to Atlantis.

Vooraan omdat niemand anders dat wilde.... Raar!

Vooraan omdat niemand anders dat wilde…. Raar!

Het is een heerlijk half dagje Seaworld zo en stipt om 13.00 uur zijn we terug in de villa en kunnen Patrick en Jac Feyenoord kijken. We gaan gewoon weer in relaxmodus. We zwemmen, hebben het gezellig, eten taco’s die we al in huis hadden en zeggen ‘s-avonds zoals elke avond gedag tegen buurman pad. Die nu trouwens ook elke avond zijn vrouw en dochter meeneemt en dan enthousiast met het hele gezin tegen het gaas aanspringt omdat ze naar binnen willen. Die vlieger gaat echter niet op! Dan gaat Francis trouwens ook gillen, die kan niet tegen gespring en/of gefladder.

Morgen doen Jac, Francis en Casper een dagje villa en Patrick, ik en Julian gaan gezellig met zijn drieën naar Universal. It’s quality Julian time, leuk!

Julian wordt steeds heldhaftiger

Julian wordt steeds heldhaftiger!


9 responses to “Dag 7: Een halve dag extreem rustig Seaworld.

 1. Suus schreef:

  Fijn dat jullie nu helemaal compleet zijn. Een heerlijke vakantie zo tegemoet.
  Jammer van de regen gisteren, maar jullie hebben je prima vermaakt, en de schade vandaag weer ingehaald.

  Morgen dan een dagje met Julian, leuk. Heel veel plezier!!!!

  Groetjes,
  Suus

 2. Jullie waakhond schreef:

  Mooi hoor :-p…

 3. Yvonne schreef:

  De regen van gisteren alweer vergeten gelukkig, vandaag weer een lekkere rustige dag. Is toch prima alvast voorgenieten van SW.
  Enjoy!
  Grtz.Yvonne

 4. frank en diana schreef:

  het ziet er allemaal weer geweldig uit

 5. Anita (tans4usa) schreef:

  Heerlijk zeg zo’n rustig park zonder wachtrijen. Hopelijk treffen jullie het vandaag in Universal ook weer, veel plezier.

 6. Dat likt me heerlijk zo lekker rustig in sea world.
  En morgen lekker genieten voor julian ook leuk met papa en mama alleen op pad.
  Have fun..

 7. Rick Oldersom schreef:

  Ha das leuk quality in Universal!!
  Alvast een hele leuke dag, de Seaworld ochtend is ook heel geslaagd zo te zien !!

 8. Miriam schreef:

  Heerlijk zo’n rustig seaworld, ben echt jaloers op jullie bezoekje aan Harry Potters wereld. De foto’ van de twee kleintjes (alhoewel Julian natuurlijk al een grote jongen is ;-)) zijn geweldig. Geniet van deze droomholiday en kus voor Francis en Jac.

 9. Mariet schreef:

  Genieten er lekker van denk aan jullie knuffel van mij voor jullie alle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: