Wij2indeUSA Weblog

Onze vakanties in de States

Op dag 11 een rustige dag Blue Springs State Park

op 7 oktober 2014

Vandaag is het kiezen: Busch Gardens of een State Park. We checken het weer in Tampa en dat is een stuk minder mooi dan in Orange City. Dus de keuze is snel gemaakt, het wordt Blue Springs State Park. Ik heb dat natuurpark verkozen boven het eerder door mij gekozen Silver Springs State Park omdat je hier ook zou moeten kunnen zwemmen en je hier een langere boottocht kunt maken.

‘s-Ochtends bel ik met St. Johns River Cruises of er nog plaats is op de tour van 13.00 uur en dat is er. Om 11.30 uur vertrekken we die kant op. Precies op tijd zitten we op de redelijk volle boot. Het is op zich een heel mooi natuurgebied. Mooie uitzichten, veel variatie in flora, alleen valt de hoeveelheid wild life een beetje tegen. Ook de duur van de cruise is voor de kleine mannen net even een half uur te lang (2 uur durende cruise). De kapitein doet echt heel erg zijn best om zoveel mogelijk te vertellen over de omgeving, maar omdat het water bizar hoog staat, staat veel vegetatie onder water en daardoor is de waterkant totaal zoek. Geen landdieren dus en daarnaast ook maar 3 alligators, een slang (zelf gespot, beetje trots), enkele schildpadden en wat reigers.

Uitzicht vanaf de voorkant van de boot

Uitzicht vanaf de voorkant van de boot

Niet alleen jezus kan over water lopen

Niet alleen jezus kan over water lopen

"Just keep swimming" (bonus voor wie weet uit welke film dit is ;-))

“Just keep swimming” (bonus voor wie weet uit welke film dit is ;-))

Alligator op rust

Alligator op rust

Wel ben ik ervan overtuigd dat deze boottour veel mooier kan zijn als je in het manatee seizoen zit (november – maart) en de waterstand in St. Johns River niet zo ontzettend hoog is. Daarbij moet ik ook zeggen dat ik niet van de vaart kan genieten als mijn beide jongens niet op hun gemak zijn, maar dat is mijn persoonlijke “flaw”. Na de bootocht gaat Julian nog even spelen in het speeltuintje en lopen we even later naar de plek waar je ook kunt zwemmen. We worden echter zo ontzettend aangevallen door de aanwezige muggen dat we besluiten op weg naar de villa te gaan.

Natuurschoon in het park is echt mooi

Natuurschoon in het park is echt mooi

Historisch woonhuis in het park uit 1872

Historisch woonhuis in het park uit 1872

Eekhoorn is enorm nieuwsgierig

Eekhoorn is enorm nieuwsgierig

Uitzicht vanaf de boardwalk

Uitzicht vanaf de boardwalk

Zwemplaats Blue Springs

Zwemplaats Blue Springs

Al met al viel mijn ervaring in het park mij een beetje tegen, maar dat kwam vooral door die hoge waterstand en het feit dat ik dus niet kan ontspannen als de jongens niet ontspannen zijn. De omgeving is wel echt schitterend en als de manatees er ook zijn, dan moet het fantastisch zijn. Het water is kraakhelder, je kunt er kajakken, fietsen, wandelen en er is zelfs een segway tour. Dus laat je niet ontmoedigen!

Wij bestellen weer een erg lekker diner bij Chili’s en hebben een heerlijk relaxte avond met elkaar. Wat we morgen gaan doen…. dat weten we nog niet. Tot dan.


6 responses to “Op dag 11 een rustige dag Blue Springs State Park

 1. Suus schreef:

  Jammer dat het toch een klein beetje tegenviel, maar ik hoop dat je ondanks dat toch een leuke dag hebt gehad… maar dat zal wel… je bent tenslotte op vakantie!

 2. Rick Oldersom schreef:

  Toch wel een heerlijke dag gehad zo te lezen!!
  Wij doen altijd een beetje Deet op als we in de state parken gaan tegen de muggen, dat helpt wel.

 3. Yvonne schreef:

  Ach de boog kan niet altijd gespannen zijn zeggen ze wel eens. Morgen beter moet je maar denken. Jullie zijn lekker buiten geweest, mooi weer, mooie natuur, lekker toch?
  Gewoon lekker verder genieten van de vakantie!
  Grtz.Yvonne

 4. frank en diana schreef:

  jammer dat het is is geworden wat jullie ervan hadden verwacht maar jullie hebben nog even

 5. Heleen schreef:

  wij hebben de boottocht nog nooit gedaan, wellicht een tip voor straks. Jullie hebben wel lekker genoten van de buitenlucht en de natuur. En dat is ook gezond. Lekker verder genieten

 6. Tess,(jackie donders) schreef:

  Met de kindjes kan ik me het wel voorstellen dat het niet was zoals je wilde maar goed al met al toch een leuke dag gehad.

  Ik hoop dat we in dec de Manatees zullen zien, want wij willen ook graag naar dit park.

  Groetjes van Theo en Jackie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: