Wij2indeUSA Weblog

Onze vakanties in de States

Dag 12: Busch Gardens is en blijft een geweldig park.

op 9 oktober 2014

Dinsdagochtend beginnen we rustig. Het dagelijkse voedselfestijn met Casper en zijn hap-pap neemt Patrick voor zijn rekening. We genieten wel optimaal van onze vakantiedagen omdat we elke dag om 07:00 uur gewekt worden door onze 2 kleine enthousiastelingen. Na ons dagelijkse ochtendritueel van ontbijten op het terras, zwemmen, wii-en en internetten vertrekken we rond 10:00 uur naar Tampa.

Rond 11:15 uur lopen we door de ingang van Busch Gardens. Het is nu al een hele hete dag en we zijn nog maar net begonnen! Gelukkig is Busch Gardens echt waanzinnig mooi aangelegd en is er door de vele begroeiing genoeg plaats voor een wandeling door het park in de schaduw.

We gaan eerst een aantal dierenverblijven af: Krokodillen, gorilla’s, chimpansees, hyena’s, leeuwen, giraffen en stokstaartjes. Eigenlijk liggen ze allemaal op apegapen vanwege de hitte, maar ze hebben mooie ruime verblijven en ze zijn alsnog goed te zien.

Julian doet mee met vlooien

Julian doet mee met vlooien

Lekker lui, maar er moet natuurlijk wel een (of twee) op de uitkijk

Lekker lui, maar er moet natuurlijk wel een (of twee) op de uitkijk

We lopen langs de Cheetah Hunt, maar daar is de wachttijd 40 minuten. Beetje lang om de rest daarvoor te laten wachten. We lopen door en komen terecht bij de Montu. Elk nadeel heeft ook een voordeel, dus loop ik met Patrick gelijk door. Geen wachtrij en dus zit ik heel snel weer eens in een leuke achtbaan. Patrick gaat direct na ons ritje nog een keer op de achterste rij. Ik wacht deze rit af.

We lopen richting het gebied Pantopia en komen weer langs de Cheetah Hunt. Nu is de wachttijd maar 10 minuten. Toch maar even snel in die rij dan. Dit is echt mijn favoriete achtbaan en ik vind het super dat ik er in kan. Met veel plezier schieten we omhoog, hebben we het “te snel over het bruggetje” gevoel en razen we door de snelle bochten. Top. Heerlijk. Genieten. Ook al duurt de rit maar drie en een halve minuut. Best lang trouwens voor een achtbaan.

Ibis

Ibis

Bij Pantopia staat nu een nieuwe attractie Falcon’s Fury. Je wordt gehezen naar 90 meter hoogte, je kantelt vervolgens 90 graden face down, waarna je een vrije val maakt van diezelfde 90 meter waarbij je stoel net op het laatste moment weer terug kantelt. Leuk!(??) Patrick zegt van wel. Hij heeft zijn moed bijeen geraapt en zit nog ontspannen zwaaiend op weg naar boven. Komt er even later enthousiast weer uit. Allemaal leuk en aardig, maar mij krijg je er echt niet in. Brrr.

Op zijn hoogst en gekanteld

Op zijn hoogst en gekanteld

Lachend weer beneden

Lachend weer beneden

We eten goed bij Pantopia Grill en Julian vermaakt zich daarna met spelletjes. Ballen rollen, ringen gooien, waterstraaltje schieten en ballen gooien. Drie grote knuffels later zit meneer helemaal blij op een minimotor.

Motormuis

Motormuis

Patrick en ik gaan daarna met Julian in Congo River Rapids. Julian is helemaal in de ban van de Popeye in Universal. Deze rit is helemaal niet vergelijkbaar qua aankleding en ritplezier, maar toch wel vermakelijk. Vijf van de acht man in het bootje zijn helemaal doorweekt bij terugkomst. Dat waren dus de vijf andere personen in ons bootje. Wij vangen amper een druppel. Toch een beetje jammer.

We lopen via het gebied Stanleyville richting Sesame Street Safari of Fun. Het is inmiddels al 16:30 uur en Jac en Francis lopen daarom door naar de ingang van het park. Zij gaan naar de ijsshow Iceploration. Ze vinden het een mooie, verrassende show met van alles en nog wat. Toneel, acrobatiek, mooie decors etc. Zij vermaken zich dus prima.

Iceploration (foto niet zelf gemaakt)

Iceploration (foto niet zelf gemaakt)

Wij vermaken ons ook prima. Julian gaat lachend alle attracties af. Vliegende olifantjes, drijvende nijlpaardjes, draaiende vogeleitjes, Grover kinderachtbaan, rijdende autootjes etc.

Nijlpaardjesplezier

Nijlpaardjesplezier

Ook koelen de heertjes nog even af bij het watergedeelte.

Julian en Patrick spelen met water

Julian en Patrick spelen met water

Casper op onderzoek naar verkoeling

Casper op onderzoek naar verkoeling

Tegen 18:00 uur gaan we richting de uitgang van het park. Wat een fijne dag was het. De tijd vliegt hier altijd voorbij. Thuis eten we iets makkelijks en is het snel alweer best laat. Bubbelen en napraten. Lekker hoor :-).

Advertenties

8 responses to “Dag 12: Busch Gardens is en blijft een geweldig park.

 1. Els schreef:

  Wat een fijne dag hebben jullie gehad. De foto’s zijn leuk en geven een goede indruk van de pret. Inmiddels vanuit de VS nog heel veel plezier met elkaar gewenst! Ook ik heb een fijne tijd met Joan. Knuffel

 2. Suus schreef:

  Weer een leuke dag om in te lijsten. Busch Gardens staat voor de volgende trip op ons lijstje. 🙂
  Geniet er nog van!!!

 3. Saskia schreef:

  Wat een heerlijke dag!! Fijn om te lezen dat jullie zo genieten……en die snoetjes van de kids zijn goud waard, zo lief 😊

 4. Yvonne schreef:

  Geweldig dat de kids ook zo genieten. Mooie dag en voor iedereen wat wils!
  Enjoy!
  Grtz.Yvonne

 5. Tess,(jackie donders) schreef:

  Jullie hebben weer een heerlijke dag gehad zie ik wel.
  Busch Gardens vinden wij ook geweldig vooral de combinatie van de dieren en de rollercoasters.

  Geniet nog lekker mensen,

  Groetjes van Theo en Jackie.

 6. Heleen schreef:

  Geweldig en wat een plezier hebben de jongens. Die kant maken wij nooit mee dus erg leuk om te zien.

 7. Wat een heerlijke dag busch gardens.
  Diertjes kijken is altijd leuk en ook wij vonden dit een super mooi park.
  En lekker de water attracties.als het daar zo warm is.
  Mooie foto’s

 8. Rick Oldersom schreef:

  Wat hebben jullie het weer lekker gehad in Busch, ‘helaas’ niet nat geworden in de waterattractie..
  Inderdaad een superpark!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: