Wij2indeUSA Weblog

Onze vakanties in de States

Dag 14 en dag 15: Erg geslaagde mini-huwelijksreis tijdens onze verlate huwelijksreis!

op 11 oktober 2014

Donderdag breekt aan en dat is een dag waar Patrick en ik ontzettend naar hebben uitgekeken: onze minivakantie tijdens de vakantie. Een nachtje Hard Rock Hotel met als klap op de vuurpijl een avond Halloween Horror Nights in Universal Studios.

Het is een extreem hete dag. De thermometer op het terras meet 32 °C en dat is onder de ventilator en in de schaduw. ‘s-Ochtends lekker zwemmen, maar in de middag zijn we zelfs veel ín de villa omdat het buiten gewoon te heet is. Geen schaduw, geen zuchtje wind en voor de jongens te veel verbrand-gevaar om te gaan zwemmen. Francis en Patrick doen de benodigde boodschappen zodat Jac en Francis het met de jongen een dagje uithouden zonder ons (geen mogelijkheid naar de supermarkt te gaan zonder auto). Rond 16:00 uur nemen we afscheid en rijden naar het Hard Rock Hotel.

Ingang Hardrock Hotel

Ingang Hardrock Hotel

We checken in, parkeren de auto, relaxen even op de erg nette hotelkamer en gaan met de watertaxi naar Universal Citywalk om te gaan eten. Het is inmiddels rond 18:30 en druk op de Citywalk.

Drukte op de Citywalk

Drukte op de Citywalk

We eten bij Pat O Brien’s. We brengen de wachttijd voor een tafel door aan de bar met een drankje en “zoek de vijf verschillen” op een spelcomputer op de bar. Bijna als vanouds, we zijn samen nog steeds meesters in dat spel!! :-P. Onze tafel staat op het terras en de temperatuur is nu erg aangenaam. We hebben beiden een gerecht met garnalen. Patrick met rijst en kip, Cajun stijl, oftewel héél erg pittig. Mijn garnalen zijn in Creoolse stijl met “grits” een soort griesmeel. Het smaakt ons echt heel erg goed en voor wie ooit op Citywalk gaat eten, Pat O Brien’s is een aanrader!

Daarna lopen we naar de ingang van Universal Studios voor Halloween Horror Nights. We moeten onze entreetickets nog kopen en dat doen we in dit geval bij Guest Services. We omzeilen met ons pasje van de hotelkamer een hele lange rij voor de tassencontrole omdat er een speciale ingang is voor hotelgasten. Super! Natuurlijk staan we bij Guest Services wel in de reguliere rij. Vanwege een eerder door mij ingediende klacht bij Universal (ik werd op mijn mobiele telefoon 20 minuten in de wacht gehangen tijdens een telefoontje vanuit Nederland naar Universal in USA waarna ik te horen kreeg dat mijn telefoonpartner me niet verder kon helpen) krijgen we bij onze entreetickets express pasjes voor gebruik bij twee spookhuizen. Het is afwachten of dat ook echt zo is, maar inderdaad, even later hebben we ze!

Het is al donker en we lopen eigenlijk heel snel al door een scarezone. Rook, vreemde belichting, griezelig goede aankleding en acteurs die hun rol erg serieus nemen. Ze duiken ineens voor je op als je uit de rook stapt, lopen vlak langs terwijl ze net een kettingzaag aan ratelen, gillen woorden in (niet bestaande) vreemde talen in je oor of gaan je eng staan aankijken of besnuffelen.

Sfeer proberen vast te leggen

Sfeer proberen vast te leggen

Toch maar samen op de foto

Toch maar samen op de foto

Alle spookhuizen en scarezones zijn gebasseerd op films of series. Er zijn vier scarezones en acht spookhuizen. Wij gaan eerst naar een show: Bill and Ted’s excellent Halloween Adventure. Helemaal niet eng, maar wel heel grappig. Alle bekende sterren worden op hylarische wijze nagespeeld door jonge acteurs/actrices met tussendoor wat zang en dans op hits van nu. Vermakelijk, lachen, leuk.

We lopen continu met een drankje in de hand, maar dat weerhoudt de acteurs in de scarezone er niet van ons alsnog te laten schrikken. Een paar jaar terug lukte deze werkwijze wel! Inmiddels hebben we maar een glas aangeschaft met een lampje erin zodat de refills goedkoper zijn. We komen aan bij het spookhuis van Alien vs Predator, dus de spookhuistijd is aangebroken! We omzeilen met onze exprespasjes de wachtrij van anderhalf uur en lopen 20 minuten later het huis binnen. Ik loop voorop….. Het is maar een korte wandeling. Overal waar je óf de alien óf de predator verwacht komt hij ook echt te voorschijn, maar dan wel weer net op het moment dat je niet verwacht. Ik gil niet in dit huis, maar ga wel bijna rennen omdat mijn voorganger ineens heel ver voor me uit loopt. Toch wel griezelig als je alleen voorop loopt!

We besluiten ook gelijk in de wachtrij te gaan voor het huis waar ik persé in wil: The Walking Dead. Tijdens deze wandeling gaan we net als in het laatste seizoen (van de serie die ik en Patrick heel graag kijken) naar de eindbestemming Terminus. De wachtrij is langer dan 2 uur!! en wij zijn echt dankbaar voor die express rij. Dit huis is echt super. Ook super eng trouwens, dus ik spring nu wel geregeld gillend opzij. Walkers lopen overal, schieten uit gaten, zijn ontzettend goed geschminkt, jagen de stuipen op het lijf. Ik vind het hoogtepunt een grote kamer vol met walkers waar je doorheen MOET lopen terwijl er een stroboscoop aanstaat. De helft van de tijd zie je niet of ze nou jouw kant op komen. Arghhhh! Geweldig. Of toch niet? 😉

De rest van de avond is het voor ons vooral sfeer proeven, drankjes drinken, mensen kijken etc. Echt een heel leuke avond. Er zijn ook een aantal reguliere attracties open, maar we vinden de wachtrijen te lang om erin te gaan staan. Tegen 02:00 uur zijn we terug in het hotel.

Transformers by night

Transformers by night

De volgende ochtend zijn we om 09:00 uur alweer in het park. We zijn uitgecheckt, maar laten de auto nog even bij het hotel staan (gratis).

Voor de ingang van het Hard Rock hotel

Voor de ingang van het Hard Rock hotel

We hebben vanwege ons verblijf in het hotel express pasjes voor de reguliere attracties. We ontbijten in Universal Studios en gaan daarna in Transformers. Het is voor mij voor het eerst en deze nieuwe rit valt niet tegen. Echt mooi gemaakt, spannend ook doordat het 3D is. Ook de Mummy moet er aan geloven. Dat blijft toch echt wel een hele leuke achtbaan in het donker.

We lopen naar Diagon Alley, het nieuwe Harry Potter gedeelte. Bij Harry Potter attracties heb je geen express rijen, dus zullen we toch in de rij moeten gaan staan. Gringotts Bank hebben we beiden nog niet gedaan en die moet en zal ervaren worden. Wachttijd is 120 minuten….. Dan spotten we de single riders rij. Het is het proberen waard, dan maar niet naast elkaar. Maar liefst 35 minuten later zitten we al, ook nog naast elkaar en wat een rit: ontzettend verrassend en erg amusant. Helaas niet nog een keer, maar ooit komt het er vast weer eens van. Dan nemen we de Hogwarts Express naar Universal Islands of Adventure. We verdwijnen net als in de film in de muur (mooi gedaan trouwens!) naar het juiste perron en stappen aan boord van de trein. Het raam is een beeldscherm, dus tijdens de korte rit komen alle personages uit de film voorbij. Ook de dementors trouwens, al waan je die door optisch bedrog echt aan boord van de trein.

Perron Hogwarts Express

Perron Hogwarts Express

Hogwarts Express

Hogwarts Express

Inmiddels is het weer ontzettend heet geworden en daarom besluiten we nog een nat pak te proberen te halen in Jurrassic Park. Het is nog steeds een leuke attractie. Heel nat worden we niet, maar genoeg om een klein beetje af te koelen.

Splash

Splash

Bij Dudley Doo’s Ripsaw Falls spenderen we een aantal kwartjes. We vermaken ons kostelijk door de mensen die toch al doorweekt zijn geworden in deze waterattractie met waterspuiten nog natter te maken. Gniffel. Dan lopen we richting uitgang van het park. Patrick gaat nog in Dr. Dooms Fearfall en daarna gaan we langzaam aan richting villa. We zijn heel netjes tegen 15:00 uur “thuis”. Wat een heerlijke dag en wat fijn om nu weer bij onze jongens te zijn.

We zwemmen, eten kip met salade en stokbrood en maken het niet te laat. Tenminste ik zit hier nu om 22:30 uur in mijn eentje, want de rest is al naar bed! Tot morgen.


13 responses to “Dag 14 en dag 15: Erg geslaagde mini-huwelijksreis tijdens onze verlate huwelijksreis!

 1. Yvonne schreef:

  Dat kunnen toch niet veel mensen zeggen dat ze hun “mini huwelijksreis” hebben doorgebracht in Disney, geweldig toch!
  Have Fun!
  Grtz.Yvonne

 2. barkies schreef:

  Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad. Leuk hoor. Zou ik ook doen uitstellen en dan lekker in Florida je moment pakken.

 3. Tess,(jackie donders) schreef:

  Hartstikke leuk zo’n mini huwelijksreis,zo te zien hebben jullie het fantastisch gehad,geniet van deze mooie momenten.En bewaar deze prachtige herinneringen.

  Nog veel plezier jongens.

 4. Aart en Marga schreef:

  Leuk te lezen dat jullie het zo naar het zin hebben gehad op jullie mini huwelijksreis. Een reis om nooit te vergeten. Nog heel veel plezier.

 5. Saskia schreef:

  Hahaha dat is zzooo niets voor mij geloof ik…ik had nu al de neiging om mijn ogen dicht te doen bij het lezen van jouw verhaal. Wat gaaf allemaal. Wij gaan met Haloween naar de dierentuin, Gaia Zoo, waar ze dus ook een horror night hebben….ppffff ben benieuwd, je kunt daar een immuniteitsbutton kopen dus wie weet wie die opheeft…….Alec of ikke hihi.
  Fijn dat jullie zo genoten hebben met z’n tweetjes, dat is soms ook wel lekker hè.

  • wij2indeusa schreef:

   In Nederland wordt Halloween ook steeds populairder inderdaad. Wist niet dat ze ook iets organiseerde in Gaia Zoo. Leuk! Walibi wist ik wel, maar op zijn Universals blijf ik toch heel bijzonder vinden.

 6. Anita (tans4usa) schreef:

  Wat een aparte huwelijksreis om dat met van die griezels te vieren, brr. Wel lekker dat jullie zo samen konden genieten en super met die express passen. Geniet ervan.

 7. Rick Oldersom schreef:

  Een geweldige minivakantie, wel met scarymomenten 🙂
  Jullie hebben het erg naar de zin gehad aan het verslag te zien!!

  topdagen!!

 8. Zo dat is ook wel eens fijn,lekker samen op pad.
  En zo te zien hebben jullie genoten.

 9. Dolly schreef:

  Ik heb in twee avonden alle acht de huizen gedaan. De walking dead was zonder meer het beste huis van allemaal. Jammer dat de wachtrij zo lang was. Had het graag nog een keer gezien. Leuk dat jullie genoten hebben van jullie mini huwelijksreis. En leuk voor ons dat we kunnen meegenieten. Geniet nog van de rest van de vakantie.

  • wij2indeusa schreef:

   Klinkt goed! De wachtrijen waren inderdaad heel erg lang, wij waren blij met de express pasjes. Goed te horen dat we wel de beste hebben uitgekozen 🙂

 10. Miriam schreef:

  Geweldige invulling van een minivakantie tijdens een mooie grote vakantie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: