Wij2indeUSA Weblog

Onze vakanties in de States

Dag 20: Dag, dag fijn Seaworld….

op 17 oktober 2014

Het is woensdag en het einde van de vakantie komt in zicht. Na drie weken… Wat gaat de tijd snel! Vandaag gaan we naar Seaworld. De laatste dag dat we onze kaartjes mogen gebruiken en dat laten we ons niet twee keer zeggen. We hebben namelijk voor ons allen “Dine with Shamu” gereserveerd en Patrick, ik en Julian gaan de “Sea Lion and Otter Up Close Tour” beleven.

We gaan na een rustige ochtend pas tegen het middaguur naar het park. Nadat we ons gemeld hebben bij de desk voor reserveringen halen we de dolfijnenshow “Blue Horizons” van 13:00 uur nog net. Fijn! Want we hebben deze vakantie nog niet de mogelijkheid gehad deze mooie show mee te pakken en het blijft verbluffend wat voor fantastische sprongen die dieren kunnen maken.

De geweldige finale van Blue Horizons

De geweldige finale van Blue Horizons

Na de dolfijnenshow lopen we direct naar Turtle Trek. Dit is een 3D film in een bol van redelijk formaat. Je staat in de bol en de film speelt zich om je heen af. Wij zijn hier nog nooit eerder in geweest. Francis, Patrick, Julian en ik beleven het verhaal van een kleine schildpad die opgroeit met de gevaren van de zee. Het is mooi gemaakt, het ervaren waard. Buiten komen we een turtle tegen dus moet Julian natuurlijk even met hem op de foto.

Julian en opa Jac bij de turtle

Julian en opa Jac bij de turtle

Jac gaat met Patrick in de Manta..... of toch niet :-P

Jac gaat met Patrick in de Manta….. of toch niet πŸ˜›

Via Antarctica lopen we naar de ontmoetingsplaats voor onze zeeleeuwen en otter tour. Julian wil eigenlijk nog een keer met opa in Penguin Encounter, maar de wachtrij is te lang. Het is afgezien van deze wachtrij een heerlijk rustige dag en het weer is ontzettend aangenaam. Casper valt net in slaap als Jac en Francis zich even een uurtje gaan vermaken in het park en wij worden begroet door Stephanie die onze tourguide blijkt te zijn. Het is een tour van een klein uurtje. Stephanie vertelt veel over de zeeleeuwen en zeehonden bij Pacific Point. Ze vertelt over de verschillen tussen de twee soorten, de eigenschappen, het dieet, de karakters etc. Het is een interessant verhaal en er is veel te zien want de zeeleeuwen zijn erg actief.

Dan komt het ottertje te voorschijn. Hij heet Dunder en het is een Aziatische otter. De trainster van het diertje houdt hem goed vast. We mogen naast hem op de foto en we mogen hem daarna ook een voor een even aanraken. Onbeschrijflijk zacht!!! Niet verwacht. Hij lijkt mede door zijn zachtheid en zijn ontzettend leuke piepgeluidjes schattig. Niets is echter minder waar. De trainster zegt dat als je een otter in het wild tegen komt je maar beter kunt maken dat je wegkomt. Haar omschrijving van otters is: tijgers in een eekhoornkostuum. Originele omschrijving, haha, en niet bepaald zo knuffelbaar als ze dus blijkbaar zacht zijn. Maar dat snoetje… ik ben bang dat ik zou moeten leren van mijn fouten als ik er eentje in het wild tegen zou komen.

Wij met otter Dunder

Wij met otter Dunder

Ottertje aaien

Met plezier ottertje aaien

Daarna gaan we de zeeleeuwen voeren. Niet een paar visjes zoals bij de guided tour, maar vandaag maken we deel uit van de dagelijkse voedseluitgifte aan deze leuke dieren. Oftewel emmers vol met vis. De bovenste helft van de emmer is gevuld met kleinere visjes. We moeten deze zien als een soort frietjes voor de zeeleeuwen. Daarna komen de grote haringen te voorschijn. Deze zijn als een steak voor ze en ze halen dan ook alles uit de kast om je aandacht te trekken als je deze vissen in je hand hebt. Enorm vocaal worden ze, ze gaan gek doen en ze vangen alle vissen, zelfs als ze op onmogelijke manieren gegooid worden. En wij maar denken dat we goed kunnen gooien πŸ˜‰

Kar met emmers vis komt aanrijden

Kar met emmers vis komt aanrijden

Julian gooit de kleine visjes zoals verzocht met handen vol

Julian gooit de kleine visjes zoals verzocht met handen vol

Drukte van bedoening

Drukte van bedoening

Nog even met onze stinkhandjes op de foto

Nog even met onze stinkhandjes op de foto

Wij vertrekken na het voeren naar het Shamu stadion voor onze reservering voor Dine with Shamu. Jac en Francis staan er al klaar met Casper en even later mogen we naar binnen. We zitten aan de waterkant. Het is erg mooi en leuk om de orka’s van zo dichtbij te zien. Julian vindt het ook erg indrukwekkend. Het eten is goed. Het is een buffet en er wordt aan de lopende band bijgevuld.

Julian zit eerste rang

Julian zit eerste rang

Wow

Wow

Het eten is om 16:00 uur begonnen en we gaan na het eten, helemaal propvol, toch een tandje harder lopen om nog een keertje te genieten van de orkashow One Ocean om 17:15 uur. De voorstelleing is wederom anders dan de voorgaanden, al is het maar in kleine details. Om 17:45 lopen we met de rest van de gasten in het park richting de uitgang. Wat een fijne en bijzondere dag was het weer. De jongens liggen in de auto al te slapen en wij gaan na een kort bezoek aan de jacuzzi niet erg laat naar bed. Wow. Fantastische dag was het.

Advertenties

3 responses to “Dag 20: Dag, dag fijn Seaworld….

  1. Saskia schreef:

    Wat een Heerlijke dag!! Ennuh dat van die lieve ottertjes had ik toch ook niet gedacht…….

  2. Tess,(jackie donders) schreef:

    Wat een leuke dag alweer en wat gaan de weken toch snel voorbij,,, jullie hebben een fantastische vakantie gehad met weer een mooie herinnering erbij.

  3. tilikum2012 schreef:

    Wow die tour wil ik doen aaaaa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: