Wij2indeUSA Weblog

Onze vakanties in de States

De laatste vakantiedag een dagje tropisch strand

op 17 oktober 2014

De laatste volle dag van onze vakantie gaan we een dagje naar het strand. Niet zomaar een strand, maar naar National State Park Egmont Key. Het is een eiland te bereiken met een ferry vanaf Fort Desoto waar wij een eerdere vakantie geweest zijn. Op het eiland staan ruïnes van een legerbasis ten tijde van de Spaans-Amerikaanse oorlog.

Ik bel in de ochtend voor een reservering van de veerboot. De boot vertrekt om 11.00 uur. Met een auto vol met eten, drinken, handdoeken en strandgerei vertrekken we richting St. Petersburg en we komen op tijd bij de boot aan. De reservering was blijkbaar echt nodig, want er blijven zeker 30 mensen over die niet met onze boot mee kunnen. De boot gaat vandaag daarom een extra keer op en neer naar het eiland.

op het eiland aangekomen kiezen we een prachtig plekje uit op het strand uit. Jac en Francis hebben voor de jongens een klein tentje mee, ontzettend handig want het is weer warm vandaag en nu kunnen ze lekker in de schaduw.

Ons eigen stukje strand

Ons eigen stukje strand

Uitzicht

Uitzicht

Jac, Patrick en ik met Casper lopen een stuk over het eiland langs het ruïne pad. Er liggen oude verharde wegen, overblijfselen van gebouwen van het leger en een oude treinrails. Verder is het qua natuur een erg mooi eiland en we komen een aantal schildpadden tegen.

Pad landinwaarts

Pad landinwaarts

Vergane treinrails

Vergane treinrails

Ruïne legerbasis

Ruïne legerbasis

Mini turtle

Mini turtle

Patrick en ik maken daarna nog een wandelingetje de andere kant op. We komen bij de vuurtoren en een mysterieus heliplatform in de middle of nowhere. We krijgen er een hoog “Lost” gevoel van 😉

Lighthouse Egmont Key

Lighthouse Egmont Key

Heliplatform

Heliplatform

Om 14:00 uur gaat de eerste ferry terug en we maken er gelijk gebruik van. De kapitein had namelijk beloofd nog even op zoek te gaan naar wat dolfijnen en jawel, we zien ze. De vaart op zich is trouwens ook heel leuk. Julian vindt het door al die golven net een attractie Te snel voor een foto, maar oh zo bijzonder. Terug op Fort Desoto stappen we in de auto en rijden naar de villa.

Terwijl ik met de jongens ga zwemmen gaan Francis en Patrick nog even boodschappen doen. Tweeënenhalf uur later komen ze terug met een lekkere pizza van Pizzahut. Patrick verrast me nog met een ontzettend mooie nieuwe tas. Deze had ik eerder deze week gezien bij een Fossil winkel. Alvast voor mijn verjaardag, lief!

Op verzoek van Julian spelen we daarna voor de derde avond “jongens tegen de meisjes”. En net als de twee eerdere keren winnen Francis en ik wel met poolen, maar verliezen we met darten en airhockey. De jongens winnen dus weer. Pfffff.

En dan gaat het koffers inpakken toch echt beginnen. Morgen zitten we weer op het vliegtuig terug…


9 responses to “De laatste vakantiedag een dagje tropisch strand

 1. Saskia schreef:

  Dat noem ik in stijl afsluiten……wat een paradijs!! Een hele goede reis terug naar huis en de afsluiting houden we nog te goed 🙂

 2. Aart en Marga schreef:

  Dat was een mooie “laatste” dag, blij dat jullie genoten hebben. Wij wensen jullie een hele fijne en veilige terugreis toe. Zien jullie wel weer in Alkmaar.

 3. Net weer even bijgelezen,en nu alweer de laatste dag .
  Wat gaat dat toch snel,maar wat hebben jullie allemaal heerlijk genoten.
  Was leuk om jullie blog te lezen en een goede terug reis….

 4. Tess,(jackie donders) schreef:

  De laatste dag mooi besteed,wat is het daar prachtig.
  Ik heb genoten om mee te lezen met jullie blog.

  Een hele goeie terug reis.

  Groetjes van Theo en Jackie (tess)

 5. frank en diana schreef:

  jullie hebben weer een mooie vakantie gehad top, een goede terug reis zien jullie snel

 6. Anita (tans4usa) schreef:

  Wat een leuke laatste dag. Succes vandaag met koffers inpakken en alvast een goede reis. Bedankt voor de leuke verslagen.

 7. Yvonne schreef:

  Goed besteed jullie laatste dag, lekker in het zonnetje, beetje varen, dolfijnen spotten, heerlijk hoor. Tja en dan zit het er al weer op ;-(
  Alvast een goede reis!
  Gr.Yvonne

 8. Rick Oldersom schreef:

  Heerlijke laatste dag, in alle rust genieten op een eiland.. hoe lekker!!
  Wat gaat het altijd snel he…
  Een hele goede reis naar huis!!

 9. Sanne schreef:

  Wat heb je het al die dagen weer leuk opgeschreven! Ik las je blog iedere dag met plezier, door de blogs laat je andere mensen echt een beetje met jullie mee genieten!! Fijn dat jullie zo’n fijne vakantie hebben gehad!! Ik ga de blogs missen…hahaha. Maar vast niet zo erg als jullie de villa en alle fantastische avonturen gaan missen.. Wel thuis en lekker nagenieten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: