Wij2indeUSA Weblog

Onze vakanties in de States

De laatste keer met zijn 2 naar de USA

Hallo fijne meelezers, daar zijn we weer. We hadden nooit gedacht weer zo snel te posten! Ging onze kleine Julian afgelopen februari nog mee in mijn buik, nu zal hij een weekje bij zijn liefhebbende opa en oma logeren. Patrick en ik vliegen dus nog één keer met zijn 2-en naar Orlando voor een heerlijk weekje weg en laten de kleine man (met toch wat moeite natuurlijk…) achter in vertrouwde en goede handen. Wij vertrekken al snel en wel op 21 oktober 2010!! Een week later, op 29 oktober 2010, zullen we weer terugvliegen en de volgende ochtend landen. We hebben er veel zin in en gaan genieten van die heerlijke week vermaak, zon en gezelligheid (en sluiten een cam aan bij opa en oma ;-)).

We zullen zowel heen als terug vliegen met Delta Airlines. Hebben weer een eigen entertainmentsysteem en stappen over in Detroit. Omdat we maar met zijn tweeën zijn slapen we dit keer in een hotel: Quality Inn At International Drive, A Rosen Property. Dat hotel ligt (zoals jullie al hadden geraden) aan International Drive, is net helemaal gerenoveerd en belangrijker nog, ligt pal naast Denny’s Diner ;-). Dus geen auto dit keer, maar lekker voordelig met de I-trolley en de benenwagen.

We gaan natuurlijk naar Universal Studio’s en Islands of Adventure. Ook omdat we al zo’n tijd tegen de aanbouw van Harry Potter aan zitten te kijken dat we toch wel erg nieuwsgierig zijn. Een avond Halloween in Universal gaan we zeker doen. Ik hou alleen helemáál niet van horror, dus jullie horen nog wel of dat een aanrader was 😛 Seaworld zal er weer een dagje aan geloven en misschien ook Aquatica eens een keer. We gaan veel shoppen, ook voor de kleine :-). We willen een avond naar worstelen, eten bij het Hardrock Cafe, misschien eens naar zo’n dinnershow. Kortom, we gaan ons weer prima vermaken.

Nu is het aftellen geblazen!

Nog 5 weken en 2 dagen te gaan

Hoi allemaal, hier een update over ons te ondernemen reisje naar Orlando. Nog maar ruim 5 weken aftellen. Dat is wel echt het voordeel van later boeken, want wat komt die vakantie toch heerlijk snel dichterbij! Zowel Patrick en ik als die kleine treffen alvast de nodige voorbereidingen. Richten wij ons voornamelijk op de to-do list voor op vakantie, Julian doet zijn uiterste best zo snel mogelijk groter te groeien en goed te leren doorslapen. Dat laatste gaat hem nog niet heel goed af, dus we hopen dat zijn oma’s en opa’s vantevoren goed uitgerust zijn en hem achteraf niet gillend in de maxicosi werpen en weer naar binnen rennen ;-).

Inmiddels hebben we de tickets voor de te bezoeken parken in huis en hebben we een klein schemaatje opgesteld van wat we het beste wanneer kunnen doen.  

Tickets Universal, Seaworld Combo en Cirque du Soleil

Aangezien we daar op donderdagavond aankomen en vrijdagmiddag vertrekken hebben we 7 volledige dagen te besteden. Natuurlijk zijn onze tickets niet aan een bepaalde dag gebonden, maar het ene park is op bijvoorbeeld dinsdag nou eenmaal drukker dan het andere. Altijd handig om daar rekening mee te houden vinden wij. Het scheelt toch behoorlijke wachtrijen als je goed mikt! 

Onze tickets voor Universal zijn de hele week onbeperkt te gebruiken. Voor Seaworld hebben we combotickets zodat we, als we ons vervelen ;-), ook Busch Gardens en/of Aquatica kunnen bezoeken. Omdat de VIP tour in Seaworld ons zo goed bevallen is afgelopen keer, willen we daar ook dit keer iets speciaals ondernemen. Waarschijnlijk wordt het een behind the scenes tour :-D.

Een aantal onderdelen van onze reis, staan wel aan een bepaalde dag gebonden. De eerste vrijdag hebben we ´s-avonds plaatsen voor Cirque du Soleil gereserveerd. Ook hebben we de tickets voor Halloween Horror Nights al gereserveerd, die paniekavond (!?!) staat gepland voor zondag. Daarnaast is er maandag en dinsdag TNA Wrestling in Universal. We mikken daarom gelijk op maandag, als we dan mis schieten kunnen we dinsdag altijd nog eerder voor de deur gaan liggen, haha. Het is logisch dat we onze eerste Universal bezoek daarom linken aan de Halloween avond en dat we de tweede dag er gelijk achter aan plakken in verband met TNA op maandag.

Dat zijn dus al onze plannen op een rijtje. Wat is het toch weer een fantastisch vooruitzicht!! We hebben er weer zoveel zin in en kunnen tegelijkertijd niet wachten tot die kleine groot genoeg is ook mee te kunnen :-).

Gearriveerd in Orlando!

Na de nodige traantjes (van mij)  hebben wij Julian vanochtend in de competente handen van oma Els achter gelaten en zijn we vertrokken naar Schiphol. Van de ene in de andere file rijdend kwamen we toch goed op tijd aan. Aangezien we niet online mochten inchecken moest dat nog even op de “ouderwetse” manier doen aan de balie. Blijkbaar was Patrick steekproefsgewijs geselecteerd voor een extra securitycheck. Misschien gaat die zesde keer naar Orlando van hem nu opvallen ;-) .

Delta Airbus A330-300

De vlucht naar Detroit was erg rustig (op een krijsend meisje na, 10x het volume van onze Julian) en het overstappen ging erg soepel. Om 20.30 uur zijn we geland op Orlando Airport en vandaar zijn we met de taxi naar ons hotel gegaan. De kamers van het Quality Inn at International Drive zijn ruim en netjes, onze kamer is op de eerste verdieping en we kijken op het zwembad. Goede plek lijkt ons. Vanavond even chillen en bijkomen van de vlucht, morgen gaan we er lekker op uit!

Bedankt voor alle leuke plezierwensen per sms!  Tot morgen.

Lfs, Nienke

Dag 2: Seaworld en Cirque du Soleil

De eerste ochtend in Orlando worden we zowaar om een respectabele 07.30 uur wakker. Niet om 05.30 uur dus zoals we vantevoren verwacht hadden. Aangezien er vanaf maandag onweer en regen verwacht wordt, besluiten van het warme en zonnige weer gebruik te maken. We gaan daarom niet shoppen vandaag (zoals we eerder wel “gepland” hadden) maar gaan naar Seaworld. Echter niet zonder een heerlijk ontbijtje bij…..(tromgeroffel).. Denny’s!

Ontbijt bij Denny’s

En laat de Denny’s hier nou om de hoek van het hotel zijn ;-).

We willen met de I-trolley naar Seaworld. Even spannend of we voor de mail die we hebben uitgeprint daadwerkelijk pasjes krijgen voor de I-ride, maar de chauffeur herkent het direct en we kunnen een week lang in- en uitstappen waar we willen. Lekker makkelijk! Rond 10.30 uur zijn we bij Seaworld en het belooft inderdaad een heerlijk warme dag te worden.

Lighthouse bij ingang Seaworld

We lopen gelijk de wachtrij van Manta in aangezien ik nog nooit in deze (nieuwe) achtbaan geweest ben. Een kleine 25 minuten wachten en we gaan zitten als in een “normale” achtbaan. Dan worden onze enkels omklemd waarna we vooruit gekanteld worden zodat we in een zitpositie op onze buik hangen: face down. Hier begin ik mij al langzaam af te vragen wat de man naast mij al hardop uitspreekt: “what was I thinking!?!”. Te laat natuurlijk, want daar gaan we al. Omhoog getakeld terwijl je recht naar beneden kijkt, liggend in een gordel waarvan ik steeds denk “houdt dat ding het wel”. Kortom, een paar erg ontspannen minuten NOT, haha. Griezelig en spannend bleef het voor mij de hele rit. De G-krachten, de looping en kurkentrekkers op je rug, de steile afdalingen, maar het is daarnaast ook echt een achtbaan die je MOET meemaken. Het is zo’n een aparte ervaring, heel anders dan alle andere achtbanen. De adrenaline giert door je lijf. Ik stond daarna nog zeker 10 minuten te stuiteren. Patrick is dan natuurlijk de ervaren achtbaan man en hij vindt het een erg leuke achtbaan.

Het is inmiddels dusdanig warm dat we de Journey to Atlantis in durven. De enige waterattractie in Seaworld.

Journey to Atlantis

Ook hier ben ik nog nooit in geweest omdat wij normaliter in februari hier zijn en dan is het toch een stuk minder qua temperatuur. Geen wachtrij!! Twee karretjes en we zijn de enigen die instappen, haha. Aangezien ik de laatste keer heb gezien hoe nat Tristan voorin werd, gaan wij achterin zitten. De attractie begint als een soort Fata Morgana en daarna gaan we omhoog. Patrick en ik hebben allebei slippers aan en dat is maar goed ook! Zodra het wagentje namelijk met de neus omhoog gaat zitten wij letterlijk tot onze enkels in het koude water wat al in de kar zit, haha. We worden er erg melig van en moeten de waterafdaling nog krijgen. De afdaling is erg leuk. Daarna komt nog een kleintje waar de voorsten altijd erg nat worden, maar wij zitten achterin ;-). Naief dat ik ben, denk ik dat het nu afgelopen is. We worden namelijk netjes weer omhoog getakeld. Wat schetst mijn verbazing dat er nog een ministukje achtbaan in zit ook! Heel erg vermakelijk. Petje af voor Pat die zijn mond daarover gehouden heeft: verrassing! :-).

We staan na de Journey of Atlantis (gemiddeld nat) 5 minuten in de rij voor de volgende attractie: Kraken. Het blijft een hoge, lange en vooral leuke achtbaan. Alleen na de Manta natuurlijk niet zo bijzonder meer.

Kraken vanuit Skytower

 We lopen via de Penguin Encounter:

Penguin Encounter

naar de Shamu show. We zijn erg benieuwd wat er van de show is geworden na wat er tijdens onze vorige reis gebeurde: dood van trainster Dawn door orca Tilikum. Er is pasgeleden op 9 oktober 2010 een orca geboren en deze kleine man of vrouw (dat weten ze nog niet) zwemt met zijn mama voor de show begint in het showbassin.

Little Shamu

De show zelf is nog wel aardig, maar een stuk minder spectaculair. Bij aanvang ervan worden een soort beugels in de grond geplaatst waarachter de trainers de opdrachten geven. Er worden er paar sprongen gedaan,

Shamu Jump

maar het bestaat voornamelijk uit het natspatten van het publiek. Best grappig natuurlijk, maar wel een beetje jammer als je de oorspronkelijke show gezien hebt. Seaworld denkter echter wel weer over de trainers te water te laten (gelukkig).

We besluiten dit keer ook eens in de Skytower te gaan. Voor $4 roteren we een heel eind de lucht in. Het geeft een prachtig uitzicht. Inmiddels is het 14.00 uur en we besluiten richting hotel te gaan. We maken nog een tussenstop bij een winkel om te shoppen.  Op de terug weg naar het hotel hebben we even pech met de I-trolley. We moeten een half uur in de zon wachten, dan stappen we in de verkeerde lijn, dan heeft de chauffeur niet door dat we eruit willen… zucht. Al met al kunnen we wel opgefrist en omgekleed om 17.00 uur richting Downtown Disney voor Cirque du Soleil.

“Tent” van Cirque du Soleil

We hebben erg goede plaatsen, vlakbij het podium. De zaal is bijna uitverkocht. Het is een mooie voorstelling waar van alles aan de hand is. Tijdens de acts zijn er ook veel andere artiesten actief bezig. Tijdens de trapeze act zijn er dus ook dansers die over het podium tollen, maar ook artiesten uit vorige en volgende acts lopen langs, zweven langs, staan stil etc. Er is de gehele tijd muziek en alle artiesten zijn in heel aparte tenues gekleed met felle kleuren, een soort van sprookjesachtig. Er zijn onder andere clowns, een jongleur, 2 chinezen die extreem goed kunnen touwtje springen, trapeze mensen, 2 mannen die uitmuntende capriolen uithalen op fietsen, een erg goede trampoline groep en 4 kleine chineze meisjes (hooguit 10 jr) die diabolo tot een heel ander niveau brengen. Deze meisjes krijgen dan ook het allergrootste applaus, het is echt bijzonder wat die kinderen kunnen.

Na de voorstelling gaan we even Downtown Disney verkennen. Het is gezellig druk en het is nog steeds aangenaam warm. We gaan een winkel binnen waar je zelf een unieke afstandbestuurbare auto kan bouwen. Er staan ook echte auto’s binnen die allemaal iets te maken hebben met Indy races. En wat voor auto’s!

Pacecar Dodge

Om een uur of half negen schuiven we aan de bar in een Iers restaurant. Het is een hele grote zaak en toch zouden we nog 40 minuten op een tafel moeten wachten. Eten aan de bar vinden we net zo gezellig. We eten Iers, luisteren naar Ierse live muziek en kijken naar Ierse dans. Worden aangesproken door een ietwat aangeschoten Amerikaans ouder stel die jaloers zijn dat onze lieve Julian wel bij zijn opa’s en oma’s logeert terwijl hun dochter weliswaar 34 is en al 10 jaar een relatie heeft, maar nog geen kinderen wil :-P.

We vertrekken na het eten naar een kroeg vlakbij het hotel: Howl At The Moon. We betalen $10 om binnen te komen en dan blijkt dat het niet bepaald een kroeg is maar meer een enorme zaal met 2 bars en een podium. Ook hier is live muziek. Nummers op verzoek en deze worden gezongen door verschillende pianisten. Het liefst in een aangepaste en (apart voor het preutse Amerika) seksueel getinte versie.

We zijn na een drukke, maar erg vermakelijke en warme dag rond twaalf uur in het hotel. Morgen gaan we waarschijnlijk wel shoppen, maar we zetten de wekker uiteraard niet. Tot snel!

Dag 3: Shoppen

Deze zaterdag gaan we ondanks het erg zonnige weer toch shoppen. We willen met de I-ride vertrekken richting Prime Outlets en Festival Bay, maar komen er nogmaals achter dat die trolley toch echt niet zo’n erg goede optie is. Er staan wederom mensen al erg lang te wachten en als de bus dan uiteindelijk komt zit hij zo propvol dat wij besluiten eerst maar een paar stops verder te lopen en de volgende trolley aan te houden. Het is nog niet te heet dus wandelen is aangenaam en onderweg ontbijten we bij Ponderosa. We missen de volgende trolley omdat we net tussen 2 stops lopen, haha, dus uiteindelijk zijn we het hele stuk naar de Festival Bay maar gelopen.

Natuurlijk moest de Ron Jon Surfshop er aan geloven en daarna lopen we nog even de Bass Pro Outdoor World in. Niet omdat wij fervent campeerders zijn maar om ons er even over te verbazen wat hier te verkrijgen is:

Jachtgeweren bij Outdoor World
Handguns Outdoor World

Die nemen we maar niet mee in de koffer naar huis :-P.

Na de Festival Bay lopen we verder naar de Prime Outlets. Uiteindelijk valt het aantal geshopte kledingstukken deze dag erg mee, of tegen, net hoe je het bekijkt. Er is niet veel bijzonders te krijgen en ook kleding waar we naar zouden uitkijken voor vrienden thuis (of kinderen van vrienden thuis) is niet te vinden. Onze kleine man heeft in ieder geval wel een hele nieuwe garderobe van voornamelijk Tommy Hilfiger. Super stoer.

Kleding Julian

Dat is voor ons ook leuk winkelen. Met dus toch nog wat tasjes gaan we hierna dit keer wel met de I-ride terug naar het hotel. We relaxen wat, nemen een verfrissende duik in het zwembad voor de deur en steken rond 20.00 uur de straat over om te gaan dineren bij Tilted Kilt. We zitten lekker buiten met een drankje en een prima maaltijd en worden bediend door meiden in een roodgeruite mini kilt met een bijpassende rood geruite pushup bh. Het is een fijne maar vermoeiende dag geweest, vooral voor onze voetjes! Morgen naar Universal!

Dag 4: Universals Halloween Horror Nights

Deze zonovergoten zondag begint voor ons perfect: we zien Julian op Skype op schoot bij opa Jac. Ondanks dat we het erg naar ons zin hebben, missen we hem natuurlijk. Volgende keer moet hij maar mee. En dan opa en oma ook maar gewoon weer :-).

We beginnen de dag rustig, halen ontbijt uit het supermarktje in het hotel, draaien een was (ja echt, op vakantie!), typen een berichtje en vertrekken dan om 11.00 uur richting Universal’s Islands of Adventure.

Zonnig Universal

 Ik sta al weken te springen om de Harry Potter attractie te beleven dus daar gaan we als eerste heen. Het is een erg mooi deel van het park en het is er ook erg druk.

Hogsmeade

Aangezien de winkeltjes replica’s zijn van de winkels uit de films staan er dikke rijen voor de ingangen. Niet normaal meer. Als je al een winkel binnen bent dan kun je er je kont niet keren. Daar gaan we zeker niet naar binnen. Sowieso zie ik mezelf, laat staan Patrick, niet lopen met een toverstokje ;-).

“The Wizarding world of Harry Potter” geeft aan een wachtrij te hebben van 45 minuten. De attractie heeft een mooie wachtrij. Zowel voor het kasteel als in het kasteel vind je veel herkenning uit de boeken en films en ook niet onbelangrijk: je kunt bier kopen in de wachtrij, haha. Wij dus een biertje rijker en daarnaast blijkt de rij mensen niet stil te staan maar aardig door te lopen. Na een half uurtje zitten we in een rij van 4 in een soort achtbaan stoel. Ik heb hier niet voor niets naar uitgekeken, want de attractie valt zeker niet tegen. Je draait, wiebelt, sjeest en swoesht achter Harry en zijn vrienden aan door verschillende gebieden rondom en in Hogwarts. Ik vond sommige stukken zelfs griezelig, maar ik hou dan ook niet van grote spinnen die iets in je gezicht sproeien :-P. Zowel Patrick als ik hebben erg van deze attractie genoten, een super mooie uitbreiding van het toch al te gekke park.

Hogwarts

Na Harry gaan we naar de Dragon Challenge (voorheen Duelling Dragons). Het is gelijk doorlopen, kiezen richting ” Ice” en gaan in de kleine rij staan voor de eerste rij. De derde kar kunnen we al instappen. Vooraan is helemaal top. Je ziet de concurenten in “Fire” al ver vantevoren hard op je afkomen waarna je in de looping suist, spannend! Na de achtbaan sta ik enigzins duizelig weer buiten dus gaan we eerst lunchen en wat drinken, het is al 13.30 uur, wat gaat de tijd snel.

Na de goede lunch gaan we naar de Jurassic Park River Adventure. Ik herinner me nog die keer dat Patrick en ik vooraan moesten zitten naast een hele dikke man toen het in januari 2008 5 graden was en we er zeiknat uitkwamen. Nu is het 32 graden dus kom maar op! Rij4 naast twee meisjes en 3 druppels gevangen, haha. Er waren wat dino’s die stuk waren en het krat wat normaal op je hoofd dreigt te vallen blijft gewoon hangen, maar de afdaling maakt weer alles goed.

Jurassic Park River Adventure

Dan maar in de herkansing in de Dudley Do-Right’s Rip Saw Falls. Ik ben hier nog nooit ingeweest maar zie wel dat iedereen hier helemaal doorweekt uitkomt. Wachtrij 10 minuten en de mensen die eruit komen roepen terwijl wij erin lopen of we het wel echt zeker weten. Ehhhh, ja, weten jullie wel hoe warm het is? Ik heb alleen wel een witte linnen broek aan, dus ik hoop niet dat mijn kont straks ook zeiknat is, haha. Je zit met zijn 4-en achter elkaar. Patrick op rij 3 en ik op 4. De afdalingen zijn heel erg leuk, de aankleding er omheen jammer. Patrick komt er inderdaad doorweekt uit, ik gemiddeld nat, heerlijk verfrissend!

Inmiddels is het 17.00 uur en om 18.00 uur gaan de deuren open bij Universal Studio’s voor Halloween Horror Nights. We drinken nog ergens iets en gaan netjes staan wachten in de zon.

Geduldig wachten Halloween

En dan doen er meerderen.

Halloween Ingang

Ik hou mijn hart vast, vind deze avond echt heel erg spannend. Ik hou namelijk helemaal niet van horror en ook niet van schrikken, dus ik zit goed! ;-). De poorten gaan eerder open dan verwacht en we vallen gelijk met onze neus in de boter want ik hoor de kettingzagen al. Bloederige soldaten jagen mensen de stuipen op het lijf door ze te besluipen en dan hun kettingzaag aan te zetten. Zagen zonder tandjes natuurlijk, maar dat zie je straks als het donker is niet meer. Vooral donkere meiden zetten het op een rennen en gillen en dat vinden de acteurs uit de scarezones natuurlijk het leukst. Het zijn namelijk natuurlijk niet alleen maar soldaten, er zijn een stuk of 7 zones waar verschillende creeps lopen. Je komt er naast de soldaten dus ook onder andere duistere heksen, zombies en kwaadaardige clows tegen.

Halloween XX
Nienke houdt niet van clowns

We gaan een spookhuis in want de wachttijd is nog maar 10 minuten. Het huis heet “the Catacombs” en de bewoners ervan zijn gestorven aan de Plaag en zoeken vergelding. We lopen weliswaar als een treintje (met alle andere bezoekers) door het huis, maar die gekken weten mij steeds te vinden en ik schrik me steeds een hoedje. Het kan natuurlijk ook komen doordat Patrick zelfverzekerd rechtop loopt (terwijl hij ook gewoon de rest van de trein bijhoudt, want hij houdt helemaal niet van schrikken) en ik schuchter en ineengedoken achter Pat aan stiefel ;-). Gelukkig de uitgang!

We bekijken nog 2 shows. In een van de voorstellingen zet een groep acteurs enkele film- en muzieksterren van 2010 te kakken, erg vermakelijk. De andere voorstelling gaat over horrortrucs, leuk om te zien. We kijken heel veel mensen, vooral bij de scarezones is dat erg leuk. We verbazen ons over het feit dat sommige ouders hun kleine kinderen hebben meegenomen, we zien zelfs een kinderwagen voorbij schuiven. We gaan in het donker in Jaws, een heel andere ervaring, spannend! De wachttijden zijn veel te lang (75 minuten) voor de spookhuizen waar we toch al onze twijfels bij hebben, maar het is een heel gezellige avond. Rond 22.00 uur vertrekken we uit het park, kopen bij de Element winkel nog een stoere jas en schoenen voor Patrick en pakken de taxi terug naar het hotel. Wat een lange dag, maar wel flink genieten :-).

Morgen nog een dag Universal en ook TNA wrestling. Tot dan.

Dag 5: Universal & TNA Wrestling

De dag begon weer behoorlijk zonnig. De temperatuur is elke dag de 30 c wel gepasseerd. Gelukkig kan ik de warmte hier een stuk beter verdragen dan in Nederland. Voor Nienke is het net aan te doen en hoeft het niet veel warmer te worden.

We besluiten vandaag eens in het hotel te onbijten. Het is hier altijd redelijk druk, en na ons ontbijt vragen we ons af waarom… Het stelde allemaal niet veel voor en het is duurder dan bij Denny’s.
Na ons ontbijt gaan we richting Universal. We gaan eerst naar de Islands of Adventure omdat het worstelen in de Studios plaats vindt en dat pas aan het eind van de middag is.

We gaan eerst naar de Dragon Challenge, hadden we gister Ice op de frontrow gedaan, nu doen we Fire!
Ik kan iedereen aanbevelen om iets langer in de rij te gaan staan voor de frontrow. De beleving is veel heftiger als je vooraan zit. Ook zie je nu dat je bijna tegen elkaar aan botst als Fire & Ice recht op elkaar af komen.

Dragon Challenge

We lopen langzaam verder en komen langs Spiderman, één van mijn favoriete attracties. Al moet ik zeggen dat de Forbidden Journey misschien net iets leuker is. Maar dat kan ook zijn omdat deze attractie nog compleet nieuw voor mij is en ik Spiderman redelijk vaak heb gedaan. Nienke laat de Spiderman voor wat het is en ik duik de single riders lane in. Ik kan meteen doorlopen en sta met 15 minuutjes weer buiten.

Omdat we nu dicht bij de Hulk zijn, gaan we daar ook meteen in. Uiteraard weer frontrow 🙂 . De drukte of liever gezegd het gebrek daar aan, laat het vandaag ook makkelijk toe. 15 Minuten wachten voor de eerste rij valt natuurlijk best mee. Nu is het best wel lekker als het heerlijk weer is, maar in de Hulk werkt dat een beetje tegen. We hebben hele stukken met onze ogen dicht gezeten omdat de zon fel in onze ogen scheen. Ach je kan niet alles hebben zullen we maar zeggen. En het afschieten blijf ik het leukste gedeelte van de baan vinden, en dat is binnen :-).

 Hulk

We besluiten hierna nog even wat te eten en een cocktail te nemen en gaan daarna naar de Studios.

In de Studios is de drukte vergelijkbaar als in IOA. Behalve bij de Simpsons, hier staat een wachtrij van een uur. Ik zou best nog wel weer in deze attractie willen maar een uur wachten vind ik te lang. Waarschijnlijk zijn we te verwend geworden door alle korte wachtrijen. Dan maar meteen door naar de Mummy. Hier kunnen we ook weer vrijwel direct instappen. Je kan hier niet kiezen of je vooraan in het wagentje gaat zitten maar gelukkig komt het wel weer zo uit. Al maakt het hier minder verschil dan bij de andere achtbanen. Deze wagentjes hebben namelijk maar 16 zitplaatsen. Na de rit zijn we het er samen over eens, het blijft een hele leuke baan!

We zoeken een bankje op een gaan even lekker genieten van de zon inclusief een Malibu Cola en een Budweiser. We moeten namelijk nog even wachten voordat de opnames beginnen van TNA Wrestling.

TNA Opnames

Rond half vijf gaan we in de rij staan want om 5 uur zouden de deuren open gaan. Zouden open gaan idd, het wordt uiteindelijk bijna 6 uur voordat we naar binnen kunnen. Eenmaal binnen zoeken we een plekje op de tribune en gaan we de show bekijken. Ik zal jullie niet vermoeien met de wedstrijdverslagen maar wat foto’s plaatsen doe ik wel 😀

Knock-Out Ladies
Generation Me, MCMG en Ink Inc.
RVD & EV2.0
AJ Styles
Matt Morgan & Jeff Jarret

Tijdens de show worden er DVD’s in het publiek gegooid. Aangezien Nienke en ik niet zo uitbundig zijn als de meeste Engelsen en Amerikanen op de tribune, springen wij dus ook niet op als er een DVD wordt gegooid. Dit blijkt ook helemaal niet nodig want er wordt er gewoon 1 tegen me aangegooid op het moment dat ik wat zeg tegen Nienke. Gelukkig hou ik er geen schade aan over, maar wel een DVD :-).

Na weer een leuke dag gaan we even relaxed wat eten en drinken in het Hard Rock Cafe.

Cocktail in het Hard Rock Cafe

Voordat we weg gaan gaan we nog even het winkeltje in en kopen beide een shirt. Voor onze kleine kerel kopen we nog een stoere romper.

Morgen gaan we richting de Florida Mall. Waarschijnlijk nog meer kleren kopen. De koffers gingen natuurlijk niet voor niets half vol mee.
Groetjes uit een zonnig Orlando en bedankt voor alle berichtjes!

Dag 6: Shoppen at Florida Mall

De dinsdag hebben we vantevoren eigenlijk ingepland als “Seaworld-dag”. We besluiten vandaag echter dat we aanstaande donderdag niet naar Busch Gardens in Tampa gaan maar die dag voor Seaworld reserveren. De al geboekte Shuttle naar Tampa blijkt met geen mogelijkheid af te zeggen, maar gelukkig wachten ze niet op laat- of nietkomers.

Deze dinsdag staat daarom nu in het teken van relaxen en shoppen. We vertrekken rond het middaguur met de yellowcab naar de Florida Mall. We denken dat we toch echt niet meer zoveel zullen kopen. Totdat we bij de Pacsun komen. Niet dat we niet al 5 andere Pacsun’s bezocht hebben maar hier hebben ze dan eindelijk (en dan bedoel ik ook echt eindelijk, want we waren er al de hele week naar aan het zoeken) de nieuwe collectie van Hurley. Patrick heeft nu toch de hoody die hij graag wilde en daarnaast kopen we de halve winkel erbij op. Dat is natuurlijk een beetje overdreven :-P . We hebben wel weer flink wat kleding mee terug en dan straks maar passen en meten om het in de koffers te krijgen, haha. 

De Florida Mall is ook altijd leuk mensen kijken. We zien hier een paar van de weinigen Nederlanders lopen en kunnen ons weer verbazen over de vetpercentages van hele families Amerikanen (en Engelsen). We nemen de taxi terug naar het hotel en nemen een verfrissende duik in het zwembad van het hotel. Het is trouwens geen duik, want dat is niet toegestaan, dus meer een “elegante” plons ;-) .

‘s-Avonds eten we wederom bij Tilted Kilt. Het is namelijk prima te eten, altijd bedrijvig en (ook niet onbelangrijk) zit hier pal aan de overkant. Ik vraag onze serveerster of ze misschien even met Patrick wil poseren voor een foto waarop zij aan hem vraagt “do you want me to get some more girls?”. Welke man zegt daar nu nee tegen?! Haha, dus so be it:  

Tilted Kilt girls

Uiteindelijk neemt een andere meid de foto dus sta ik er ook tussen met duidelijk een heel andere bouw :-P . Na het eten blijven we er nog even hangen met een drankje totdat ik weer langzaam begin in te dutten…. zucht. Ik ben blijkbaar nog steeds niet bijgeslapen. Het is weer een hele leuke, warme en gezellige dag geweest. Morgen staat Aquatica op het programma, het zwempark van Seaworld. Hier zijn we beiden nog nooit geweest, leuk! Tot morgen :-) .

Dag 7: Aquatica

Woensdagochtend eten we een croissantje op onze hotelkamer en vertrekken rond 10:15 uur naar Aquatica. Natuurlijk staan we wederom een half uur op de trolley te wachten en dan komen er ineens 3 achter elkaar… zucht. Rond 11.00 uur zijn we in Aquatica, huren een kluisje en nemen twee bedjes in beslag bij de in- en uitgang van een soort relaxrivier: Loggerhead Lane. Niet dat we van plan zijn te gaan zonnebaden maar we moeten toch ergens onze handdoeken kwijt. Ik schiet nog even een winkel in voor een zwemshort. Nu hoef ik tenminste niet op te letten of er een rechter- of linkerbil uit mijn bikinibroek schiet (laat staan een bouwvakkersdecolleté) met die paar achtergebleven zwangerschapskilootjes ;-) . Niet dat het echt nodig is trouwens aangezien je hier de meest vreemde zwembadlichamen in de meest opmerkelijke zwembadkleding ziet lopen. We zien onder andere vrouwen met bikini’s, tankini’s, zwempakken, boardshorts, vrouwen met jurken en rokken die van de glijbanen gaan, mannen met borsten (zonder bikini :-P ), moslima’s helemaal gekleed in lange broek, shirt en hoofddoek, erg dikke mensen natuurlijk, vrouwen met hooters die bijna uit hun topje vliegen etc. Maar ik ben in ieder geval echt blij met mijn “oplossing” en kan heerlijk zwemmen en glijen.  

Het is gezellig druk in het park, maar zeker niet overvol. De wachttijden voor alle glijbanen variëren van 2 tot 15 minuten en dat is natuurlijk super. We dobberen eerst een rondje door de Loggerhead Lane op een blauwe opblaasband en stappen dan met diezelfde opblaasband in de wachtrij voor de Tassie Twister.

Tassie Twister en Loggerhead Lane

Gewoon met je kont in de band van de glijbaan die eindigt in een soort kom waar je nog een paar rondjes in sjeest en dan door een gat in het midden veelal achterwaarts in de uiteindelijke pool duikt. Leuke glijbaan! Daarna gaan we richting Dolphin Plunge. Dit is de grote publiekstrekker van Aquatica. Het is een glijbaan waar je in een dichte buis door het bassin glijdt van de Commerson’s Dolphins.

Dolphin Plunge
Dolphin Plunge bovenaf

 Het is een redelijk snelle glijbaan, ook zeker vermakelijk, maar die dolfijnen zie je echt niet, haha. Er komt te veel water in je gezicht om (als lenzendrager) je ogen steeds open te houden en als je ze open hebt dan nog suis je zo snel door het bassin dat je de vrolijke zwemmers niet opmerkt. Neus dichthouden bij de uitgang is aan te raden en de dolfijnen kun je gelukkig ook bewonderen bij het bassin zelf. Van bovenaf of voor het onderwaterraam.

We gaan met een opblaasband in de Omaka Rocka slide. Ik vind het een lachwekkende glijbaan en Patrick vind het de minste. Je gaat namelijk niet hard, maar wordt bij elke bocht een soort trechter in geworpen waarna je weer terug glijdt en verder de baan afgaat. Soms voorwaarts en soms achterwaarts, net hoe het uitkomt. Gelijk daarnaast zit de Whanau Ride. Met zijn tweeën in een opblaasband van een glijbaan en dat is geweldig. We gaan snel, het is op sommige stukken pikdonker en de laatste afdaling is erg leuk. Whoohoo, we gaan direct nog een keer.

We gaan nog van de Taumata Racer. Met zijn achten naast elkaar op een matje op je buik van de glijbaan. Zo snel mogelijk, want je snelheid wordt gemeten. De snelste baan, natuurlijk vinden we deze baan zeer de moeite waard.

Taumata Racer

Daarna pakken we de Hooroo Run mee. Met zijn tweeën in een ronde luchtboot glijend van een rechte baan die golvend naar beneden gaat. Leuk leuk, vooral als je achterwaarts gaat. Na al dit vertier drogen we in tien minuutjes zo goed als op en nemen de I-Trolley terug naar het hotel. We kijken voetbal (natuurlijk Feyenoord), frissen ons op en nemen de taxi naar de Walmart. Patrick wordt altijd vrolijk van de Walmart. Nou was hij dat al van al dat plezierige geglij natuurlijk :-D .

Nienke in de Walmart

We eten ‘s-avonds bij CiCi’s pizza. We hadden gehoopt dat de pizza’s Pizzahut kwaliteit zouden hebben met als enige verschil dat je allemaal verschillende slices kunt pakken. Jammer maar helaas. Natuurlijk was het wel te eten, maar een beetje een tegenvalller was het zeker. Dat weten we dan voor de volgende keer :-P . Na het eten doen we eens gek en spelen een potje Minigolf op de baan naast het hotel. Een verademing dat ze hier geen baby alligators hebben die je kunt voeren net als bij al die andere golfbanen. Het is best een grappig uurtje vermaak alleen is het bloedheet. Windstil en 25 graden en dat om 22:00 uur!

Minigolf Vulcano

Daarna drinken we gezellig een paar drankjes, luisteren naar livemuziek en spelen “What’s the difference” ofwel “zoek de vijf verschillen” in de hotelbar. Weer een super geslaagde dag en morgen duiken we de laatste in, wat zullen we gaan doen? We zijn er nog niet helemaal over uit. Tot schrijfs maar weer!

Dag 8: Wederom Aquatica

Het is donderdag en deze laatste volle dag van onze vakantie is de warmste van de hele week. Juist op deze dag maken ze trouwens het hotelzwembad schoon waardoor wij jullie even kunnen laten zien hoe deze verfrissende pool, waar we al een aantal keren hebben ingelegen, er nu daadwerklijk uit ziet.

(1 van de 2) Zwembad van het hotel

Ook nog even de “huisdieren” van het hotel:

Gekko

We beginnen de dag met een laat ontbijt bij Denny’s en we besluiten wat we gaan doen vandaag: Aquatica. Ten eerste was het waterpark van Seaworld gisteren een ontzettend plezierige verrassing en ten tweede is het echt zó heet vandaag waardoor een “gewoon” pretpark (lees: met veel minder water) eigenlijk niet prettig bezoeken is. We gaan alle glijbanen van gisteren weer af en de wachtrijen zijn verbazingwekkend nog korter. Of zelfs waar zijn de wachtrijen? 

Loggerhead Lane, daarachter Dolphin Plunge met op de achtergrond Kraken en Skytower (Seaworld)

We dobberen kort in het golfslagbad Big Surf Shores en om nog even aan tonen hoe warm het vandaag is:

Golfslagbad Aquatica

Ook gaan we van de enige (uitgezonderd de kinderglijbanen) glijbaan waar we gisteren niet vanaf zijn gegaan, de Walhalla Wave. Ook hier zit je net als bij de HooRoo Run in een soort ronde rubberboot. Je sjeest achter- of voorwaarts (net hoe de poolguard je eraf duwt) de bochten door naar beneden.

Walhalla Wave

Patrick gaat achterwaarts en ik daarom voorwaarts de blauwe baan af en we plonzen samen lachend naar beneden. We lopen binnen de drie uur dat we in het park zijn een record aantal trappen en trappen lopen is het ook nog nooit zo waard geweest. Super. Ik denk erover enerzijds een glijbaan op onze zolder te monteren danwel eentje op mijn werkplek (op de 8ste verdieping) ;-) . Na al die inspanning en inmiddels kramp in onze kuiten duiken we de Roa’s Rapids in. Het is een vrij lange en op sommige stukken vrij stevig stromende “rivier” waarin je het beste met lifevest kunt dobberen. Mag ook zonder natuurlijk (behalve kinderen, die moeten met) maar met is gewoon heerlijk relaxen. We drijven dan ook lekker 5 rondjes mee, haha. Ik maak er een kort filmpje van.

Rond half 5 vertrekken wij wederom blij uit dit zeer aan te raden waterpark richting hotel. We staan dit keer eens niet langer dan 5 minuten te wachten voordat we de trolley in kunnen stappen. ’s-Avonds willen we eigenlijk dineren bij Olive Garden, maar het is inmiddels half negen en dan zouden we een heel stuk met de trolley moeten terwijl we eigenlijk lekker makkelijk dichtbij het hotel willen blijven dus eten we bij………jaja……. Tilted Kilt. Dit keer is het eten niet prima maar uitstekend en we vervolgen onze plezierige dag in de gezellige hotelbar. Natuurlijk wordt het later dan we in eerste instantie in gedachten hadden, maar het is het allemaal waard. Wat een topdag is het weer. Morgen vertrekken we naar Nederland en dan is deze hele fijne vakantie voorbij, maar dan zien we wel onze lieve, mooie, kleine man weer en dat is ook genieten :-D .

Dag 9: Op naar huis!

Het is vrijdag en wij hebben voor de eerste (en laastste) keer deze vakantie maar eens een wekker gezet. Of twee telefoons eigenlijk, maar dat heb je al snel tegenwoordig. We pakken onze koffers in, nemen nog even een douche, bellen Pierre de taxichauffeur of hij ons om 09.30 uur komt halen. Hij is precies op tijd.

De koffers zijn niet eens te zwaar en daar zitten we dan.. Voor de gate te wachten tot we mogen boarden en eigenlijk gaat de hele reis naar huis lekker snel. We luisteren een half uur lang naar het opmerkelijke gesmak van de Amerikaanse vrouwelijke passagier van middelbare leeftijd recht achter Patrick die een lollie soldaat maakt. Ze heeft haar koptelefoon op en zelfs haar man geeft haar aan dat ze nogal luidruchtig “eet”. Het interesseert haar blijkbaar niet en wij zijn blij dat ze niet nog vier lollies mee heeft.

We landen een half uur eerder dan verwacht, namelijk zaterdagochtend om 05.25 uur. Jammer is wel dat die ingehaalde tijd weer verloren gaat omdat we op de Polderbaan landen (grrrrrrom), 15 minuten taxiën naar de gate. We wachten 5 minuten op onze koffers en daarna 5 minuten op de bus naar lang parkeren. Dat is nog eens een bus waarop je kunt vertouwen :-P . Het is niet eens zo koud en tijdens de rit naar huis met onze eigen Ford begint het te regenen. Hoe kan het ook anders? Haha.

Wij gaan natuurlijk direct naar Patrick zijn ouders om onze kleine jongen op te halen. Maken hem wakker en hij begint te lachen. Hoe jammer het einde van een vakantie ook is, dit keer hebben we iets wat we alle voorgaande reizen niet hadden: onze kleine Julian. Wat is het dan toch ook fijn weer thuis te zijn.

Julian bij thuiskomst mee naar huis in zijn wagen.

Het was echt een fantastische fijne vakantie en Patrick en ik hebben er heel erg van genoten. Lekker samen doen en laten wat we willen. Er waren natuurlijk wat voors en tegens in vergelijking met onze gebruikelijke reistijd februari:
-Voors: temperatuur en daarmee samenhangend mogelijkheid bezoeken waterpark(en), weinig Nederlanders, parken zijn rustiger, thema Halloween.
-Tegens: personeel (parken en winkels) is nukkiger, temperatuur soms op het randje van comfortabel, manatee seizoen is in februari/maart. 

Volgend jaar zullen we niet naar Amerika afreizen. Wat?!?! Nee echt niet. Wel hebben we natuurlijk weer een aantal ideeën voor een volgend avontuur naar Florida. In 2012 willen we wederom die kant op, met onze Julian en Patrick zijn ouders. Dan willen we bijvoorbeeld de gebruikelijke comfortabele villa combineren met 4 nachtjes cruisen naar de Bahama’s! Jawel, er is altijd weer wat nieuws te beleven :-D .

We willen alle meelezers en berichtplaatsers bedanken voor hun interesse. Het maakt het bloggen een stuk leuker. Tot de volgende reis!

Lfs, 
Patrick en Nienke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: