Wij2indeUSA Weblog

Onze vakanties in de States

Zaterdag, Gatorlanddag!

op 14 augustus 2023

Zaterdag is de helft van ons gezin al om 7 uur wakker, dus we besluiten er gelijk maar het beste van te maken. Voor morgen staat er Gatorland op de planning, maar dat kan ook prima vandaag. Ook wil Julian graag op tijd in dit voor ons nieuwe park zijn, want zijn doel is duidelijk: hij moet en zal capibara’s voeren en aaien. Wij gaan dus niet naar Gatorland voor de gators, wat veel logischer zou zijn, maar voor de capibara’s, want “die zijn zo schattig”. En dat klopt, kom ik later achter….

Na een ontbijtje thuis vertrekken we rond kwart voor negen richting park. Het is een half uurtje rijden. Het beloofd een warme, nou zeg maar verzengend hete, dag te worden. Dit zijn we na al die weken Nederlands zomers herfstweer niet meer gewend!

Gatorland is een leuk park. Het is natuurlijk een zoo voor alligators. Er zijn grote, kleine en zelfs witte alligators. Allemaal verschillende soorten. Ik wist niet eens dat er zoveel waren. De jongens mogen ook (tegen betaling) de niet al te grote alligators voeren. Ze vinden het enorm leuk. Op al die hengeltjes met visjes komen natuurlijk wel vogels af.

Het is een redelijk klein park met voldoende voorzieningen, schaduw en overal ventilatoren. Fijn! Er zijn aardig wat shows, die vooral educatief zijn, maar ook veel humor hebben. Ze hebben het goed aangepakt.

In het park zijn ook andere dieren. Deze zijn door hen opgevangen, omdat ze zijn aangeschaft door particulieren die uiteindelijk helemaal niet voor de dieren kunnen/willen zorgen. Dat is dan weer een beetje jammer, maar fijn dat ze nu goed verzorgd worden. Bijvoorbeeld vogels, slangen en schildpadden.

We zijn op tijd met inschrijven voor de capibara experience en “doden de tijd” met shows, dieren kijken, eten, met water spelen (Casper en Merijn) en afkoelen onder de ventilatoren… Ook hebben we er nog een mooi wandelingetje gemaakt door een stukje oorspronkelijk moeras over een vlonder pad.

Even na 14 uur is het dan toch echt tijd: Capibara’s! Het is kort, maar volop genieten. Vooral voor Julian en dat is duidelijk te zien op de foto.

Wat zijn ze schattig.

Stoppen op de piek zeggen ze, dus hierna vertrekken we. We komen bijna om van de hitte in de auto, maar gelukkig werkt de airco snel. Via de Target naar de villa. We eten een diepvries maaltijd en zijn de rest van de dag zoet met de gameroom en uiteraard met zwemmen.

Dit was een fijne vakantiedag. Mochten er Orlando reisgenoten zijn die een dag over hebben: Gatorland is de moeite waard!


1 responses to “Zaterdag, Gatorlanddag!

  1. Jac en francis schreef:

    Het ziet er weer gezellig uit en Julian heeft het super naar zijn zin

Plaats een reactie