Wij2indeUSA Weblog

Onze vakanties in de States

Dag 13: Een succesvolle dag bij Hollywood Studios

op 24 augustus 2023

Vandaag schrijf ik (Julian) de blog zodat mama een dagje vrij heeft 🙂

Vandaag gaan we naar Disney’s Hollywood Studios. We slapen langer uit dan gepland en we komen aan rond 11:30. Als we binnen zijn lopen we meteen door de winkeltjes heen om even in de airco te staan. We lopen dan richting de ingang van Mickey’s and Minnie’s Runaway Railway. Die vonden we vorig jaar heel leuk en daarom wouden we hem natuurlijk opnieuw doen. Er was een 70 minuten lange wachtrij aangegeven. Maar eenmaal in de rij bleek het erg mee te vallen en we stonden ongeveer 50 minuten in de rij. Ik vond hem erg leuk, maar het heeft niet meer de ‘Wow’-factor van de eerste keer.

Na de attractie zien we dat de Indiana Jones show nu begint. We lopen naar binnen en de enige stoeltjes die nog over zijn zitten op de eerste rij aan de zijkant. Het is een show waarbij ze laten zien hoe films worden gemaakt en hoe die scene er dan uitziet.

Na de show halen we drinken en ijsjes, daarna gaan we naar Walt Disney Presents. Dat is een galerij met allemaal foto’s en modellen van Walt Disney en pretparken van Disney. Het is best interessant maar niks bijzonders. In het zelfde gebouw is er ook een Minifilm over Walt Disney’s leven.

Daarna gaan we naar Toy Story Land want we willen de attractie Toy Story Mania voor het eerst uitproberen en we zien dat het een uur lange wachttijd heeft, dat lijkt wel lang maar als je het vergelijkt met de andere wachttijden in het park is het nog één van de kortste. We hebben uiteindelijk maar 20 minuten gewacht! Het is een attractie waarbij je met een ‘plopper’ schiet en de doelen moet raken. Ik noem het een plopper want je moet je balletje snel naar achter trekken om te schieten. We vinden het allemaal een leuke attractie en natuurlijk had papa weer gewonnen 😦

Het is nu al rond 14:30 en we krijgen allemaal wel honger. We gaan naar Woody’s Lunch box en nemen een turkey of grilled cheese sandwich. Het is erg lekker voor de prijs en mama was geschrokken hoe omdat het zo goedkoop is.

Casper zit de hele tijd te vragen of we in Slinky Dog Dash kunnen en nadat we zien dat het maar een 60 minuten wachtrij is gaan we er in. We zijn heel dichtbij om erin te gaan maar het begint best hard te regenen. Ik krijg bijna een hartverzakking want ik denk dat hij dichtgaat. Gelukkig is dat niet zo en lopen we gewoon verder. We gaan erin en hebben het heel leuk, maar aan het einde staan we langer dan normaal stil. Hij is kapot…. Het duurt maar 5 minuutjes voordat we uit de achtbaan worden gehaald en naast de baan staan. We vinden het niet erg want aan het einde krijgen we gratis water en Lightning Lane voor één attractie, maar die mag je niet gebruiken voor Tower of Terror, Mickey’s en Minnie’s Runaway Railway. en Rise of the Resistance.

We willen allemaal heel graag in Rise of the Resistance dus we lopen die kant op. Onderweg komen we Alien Swirling Saucers tegen. Dat is een soort van theekopjes attractie waarbij je achter een Alien aan rijdt. Hij is best leuk maar wel een beetje hobbelig. Nu gaan we echt naar Rise of the Resistance, maar dan lopen we langs Millenium Falcon: Smugglers Run en nu we toch die Lightning Lanes hebben kunnen we die ook gewoon hier gebruiken, dus dat doen we. We wachten in plaats van 50 minuten 5 minuten. Casper en Merijn vliegen de Millenium Falcon, mama en ik schieten en papa repareert de Millenium Falcon. Ik vind deze attractie niet één van de leukste maar nog steeds wel vermakelijk.

Nu gaan we ECHT naar Rise of the Resistance. We denken dat we er met z’n vijven erin te gaan, Maar Casper durft het niet meer. Na 70 minuten wachten gaat Casper de Child Swap in en gaan we met z’n vieren in een ruimteschip, nadat we bijna worden neergeschoten worden we in de Star Destroyer vast gehouden

We zitten in een bakje en we moeten ontsnappen, dat gaat niet geheel als plan en we worden meteen betrapt. We gaan met een lift omhoog en een minuut later vallen we naar beneden en vliegen we in de ruimte. We landen weer veilig bij de uitgang en we zien dat Casper daar op ons wacht. Ik zie wel dat er een scene mist, maar het is nog steeds de beste attractie van Hollywood Studios.

Na de attractie is het al 19:20 en we hebben eigenlijk alles gedaan wat we wouden doen, maar ik en Merijn wouden nog in Rock ‘n’ Roller Coaster. We lopen die kant op en komen langs Muppet Vision 3D. Casper wil daar graag in en mama is ook wel fan van de muppets. Het is een show maar dan in 3D. De show is heel leuk en grappig.

Aangezien dat Merijn en ik in Rock ‘n’ Roller Coaster willen en Casper in Toy Story Mania nog wil splitsen we onze wegen. Mama gaat met Casper daar naartoe en papa gaat met mij en Merijn mee. Je word aan het begin afgeschoten en daarna is het eigenlijk wel best saai. Ik en Merijn vonden hem nog steeds heel leuk, maar de rammel is soms wel best erg.

We komen elkaar weer tegen bij het einde van Sunset Boulevard en lopen richting de uitgang. Als we uit het park zijn en weer in de auto zitten hebben we wel weer honger gekregen. We eten na veel gedoe bij Cici’s Pizza. Het is een al you can eat restaurant maar dan van pizza, het lijkt wel of ik dit schrijf uit Caspers droom. Het eten zelf is niks bijzonders maar wel lekker. We komen om 22:15 thuis. Morgen staat Epcot op de planning en we hebben er veel zin in.

Tot de volgende keer!


3 responses to “Dag 13: Een succesvolle dag bij Hollywood Studios

  1. jac en francis schreef:

    dat is een leuk en gezellig stuk wat je hebt geschreven Julian en zo te lezen was het een geslaagde dag

  2. Petra schreef:

    Wat een leuk stukje Julian! Je hebt het talent van je mama❤️❤️❤️

  3. Els schreef:

    Leuk verslag Julian!

Plaats een reactie